Nemzetközi foci

Szörnyű műhiba miatt hunyt el a magyar származású, ausztrál válogatott focista

Steve Herczegnek rossz csövet kötöttek be.

Kisebb baleset miatt került kórházba szeptemberben az ausztrál válogatott egykori kiválósága, a magyar származású Steve Herczeg. A 72 éves egykori futballista elesett, aminek következtében hallucinált, emiatt került kórházba Adelaide-ben.

Állapotát stabilizálták, azonban egy műhiba miatt életét vesztette. A brit The Guardian helyi beszámolókra hivatkozva azt írja, a boncolás megállapította: a Herczegnek a közben megállapított húgyúti fertőzése miatt felhelyezett katétert az egyik nővér tévedésből az oxigéncsőre kötötte, ennek következtében szétrepedt a húgyhólyagja, oxigén árasztotta el a szervezetét, és a tüdeje is összeesett. Az egykori játékos életét próbálták megmenteni, de már nem sikerült – a jelentések szerint szörnyű fájdalmakat élhetett át.

Herczeg 1965-ben tagja volt az ausztrál válogatottnak, mely akkor játszotta első világbajnoki selejtezőit – Észak-Korea ellen összesítésben 9-2-re maradtak alul, ő a második találkozón jutott szóhoz. Kétszer húzhatta magára a címeres mezt: Tajvan ellen is pályára lépett, akkor 3-1-re kaptak ki.

Olvasói sztorik