Nemzetközi foci

Néhány bérletesének kitiltását fontolgatja az Arsenal

Hivatalosan telt ház van az Emirates Stadionban, mégis több ezer hely üresen marad.

Az Arsenal hétfői vezetőségi ülésén dönthetnek arról, hogy kitiltják az Emirates Stadionból azokat a szurkolókat, akinek van bérletük, mégsem járnak a hazai meccsekre, ráadásul nem gondoskodnak róla, hogy jegyük gazdára találjon – írja aThe Telegraph.

A lap szerint hivatalosan telt ház volt szerda este a bolgár Ludogorets elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen, de a valóságban több ezer hely is üresen maradt. Ráadásul ilyesmi már korábban is előfordult.

Például volt olyan szezon, amely során az átlagos nézőszám 53 788 volt, ami hatezerrel kevesebb a hivatalos adatnál. A közgyűlés dönthet a jegyüket fel nem használók szankcionálásáról, mások viszont úgy vélik, egyszerűbb digitális rendszert kell bevezetni a továbbértékesítés megkönnyítésére.

Az Arsenalnál óriási várólista van a bérletekre, de vannak olyan gazdag üzletemberek, akik mindig megveszik a bérletet, de alig járnak ki a mérkőzésekre.

„Kiábrándító, hogy ilyen sok üres hely van egy telt házas mérkőzésen, holott egyértelműen, hogy nagy a kereslet. Ha valaki egy évben csak néhányszor használja a bérletét, akkor figyelmeztetni kell, azt követően pedig veszítse el a prioritását a következő szezonra. A több ember pluszbevételt és új rajongókat is jelent, de még fontosabb, hogy javítja a hangulatot” – vélekedett Tim Payton, az egyik Arsenal szurkolói szervezet szóvivője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik