Nemzetközi foci

Itt az ideje nagyon komolyan venni a Liverpoolt

Jürgen Klopp nem bánja, hogy csapata gólt kapott és – egyelőre – nem listavezető.

A Liverpool több gólt lőtt (75) az angol élvonalban Jürgen Klopp menedzser kinevezése, vagyis tavaly október 17. óta, mint bármelyik riválisa.

A Vörösök szombaton a West Bromwich Albiont győzték le hazai pályán 2-1-re, és az Arsenal együttesével azonos pontszámmal ott vannak a dobogón.

A rendkívül nagy elismertségnek és népszerűségnek örvendő német szakvezetőnek felvetették, hogy Philippe Coutinho és Sadio Mane találatait követően a vendég WBA is eredményes volt, vagyis megint gólt kapott a Liverpool, de ez egyáltalán nem érdekelte a szakvezetőt.

„Kinek van szüksége gól nélküli meccsre, ha miénk a három pont? A hangulat kiváló volt, sőt eddig most volt a legjobb itt, az Anfield Roadon. Valamivel több mint egy éve vagyok itt, és ez volt a legjobb produkciónk, ha az európai kupameccseket nem számítom.”

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón hozzátette: olyan csak „álomországban” létezik, hogy egy csapat mindig 4-0-ra vagy 5-0-ra nyert, és a közönség már jóval a lefújás előtt megnyugodhat, sőt akár haza is mehet.

„Azért is volt a mai meccs az egyik legjobb hangulatú, mert izgalmasan alakult a vége. Kialakítottuk a helyzeteinket, de nem éltünk azokkal. Pillanatnyilag jobb így, hogy 2-1-re nyertünk, mintha 3-0 vagy 4-0 lett volna, de persze minden jó, ha végül győzünk. Többre nem voltunk képesek ma este.”

Valaki felvetette: ha 2-0-ra nyernek, akkor vasárnap reggel úgy ébredhetnek, hogy a Liverpool vezeti a tabellát. „Ki akar első lenni októberben?” – kérdezett vissza Klopp, majd méltatta az ellenfelet.

„Azt akartuk, hogy ne jussanak pontrúgáshoz, mert abból annyira hatékonyak, hogy tényleg példát lehetne venni róluk. Úgy éreztem, mintha 15 játékosuk lenne a tizenhatoson belül. Számomra egyáltalán nem probléma, hogy gólt kaptunk ma este. Azt szeretném, ha senki nem tudna gólt szerezni ellenünk, de először azt kell megakadályoznunk, hogy nem legyenek képesek helyzeteket kidolgozni velünk szemben.”

Olvasói sztorik