Nemzetközi foci

Idén már nem játszhat a Barcelona csapatkapitánya?!

A klub egyelőre csak szűk két hónapos kihagyásról beszél Andrés Iniesta esetében.

Az FC Barcelona csapatkapitányának jobb térde a szombaton 3-2-re megnyert Valencia elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg, és az első félidőben, Enzo Pérez kíméletlen mozdulata után le is kellett cserélni.

A klub honlapján megjelent közlemény szerint Andrés Iniesta várhatóan 6-8 hetes kihagyásra kényszerül, de a pontos diagnózisra még várni kell egy keveset. A katalán rádió ezzel szemben azt állítja, hogy a 33 éves játékos két és fél hónapig biztosan nem futballozhat, vagyis az idei naptári évben már nem látjuk a pályán.

Ez 14 meccset érintene, köztük a Real Madrid elleni rangadót december 4-én, ám 2017-ben tökéletes állapotban térhetne vissza.

Luis Enrique vezetőedző dolga már a szombati meccs előtt sem volt könnyű, ugyanis sérülés miatt a kapus Cillessen, a védő Gerard Piqué, Jordi Alba, valamint a középpályás Arda Turan és Rafinha játékára sem számíthatott.

Az olasz bajnok is bajban van

A spanyol mellett az olasz bajnokcsapat, a Juventus is elveszített egy fontos embert szombaton, ugyanis a jelentések szerint Paulo Dybala 10-15 napig nem játszhat, miután az AC Milan ellen megsérült.

Az argentin válogatott a combját fájlalta, és a Sampdoria, a Napoli, valamint a francia Lyon ellen biztosan nem léphet pályára, de még rá is tüzetesebb vizsgálatok várnak.

Olvasói sztorik