Nemzetközi foci

Guardiola „leitta magát” az újabb döntetlen után

A Manchester City edzője szeretné megoldani csapata problémáit.

A Manchester City 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Southamptonnal a Premier League kilencedik fordulójában vasárnap délután, az újabb iksszel pedig már ötmeccsesre rúg az “égszínkékek” nyeretlenségi sorozata – a bajnokságban három, a BL-ben két találkozó óta képtelenek győztesen elhagyni a pályát.

A gárda vezetőedzője, Pep Guardiola a lefújást követően 50 percet a csapat öltözőjében töltött, így jelentős késéssel érkezett meg a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra – a késés okát firtató kérdést pedig egy poénnal próbálta meg elütni a katalán, mielőtt előállt az igazi válasszal:

– Hogy miért késtem? Nos, a vörösbor nagyon jó volt, így a szokásosnál egy kicsit tovább szürcsölgettem – kezdett bele Guardiola. – Nem, a jelenlegi helyzetet beszéltük át a játékosokkal, kielemeztük a szituációt, amiben vagyunk. Hihetetlen, hogy az első tíz mérkőzésünket megnyerjük, majd sorozatban ötször sem tudjuk legyőzni az ellenfelet – ennek meg kell találnunk az okát. Nem hiszem, hogy a hibákon múlik a dolog, nem Kolarov öngólja, a kihagyott tizenegyesek vagy Stones mai hibája miatt nem nyerünk, hanem azért, mert rosszul reagálunk az ilyen helyzetekre. Nehéz és némiképp érthetetlen a helyzet, de együtt túllendülünk ezen is – értékelt a katalán mester a meccs után.

Olvasói sztorik