Nemzetközi foci

Dárdai elképesztő káosz miatt bosszankodott a csúcsdöntés után

Nem mindennel volt elégedett az 1. FC Köln legyőzése után a Hertha BSC magyar edzője.

A 12 bajnoki forduló óta veretlen 1. FC Köln szombati legyőzése (2-1) azt jelenti a Hertha BSC számára, hogy a csapat még soha nem rajtolt ilyen jól, vagyis nem gyűjtött ennyi pontot a német élvonal első nyolc fordulója során.

Ennek ellenére – ahogyan a Bildés a dpa német hírügynökség cikke fogalmaz – a berlini Olimpiai Stadionban 60 ezer ember közül éppen Dárdai Pál tűnt a legkritikusabbnak.

„Sok dolog nem tetszett. Az utolsó 15 percünk akkora káosz volt, amilyet még soha nem tapasztaltam, de a szerencse velünk volt. Ebből tanulnunk kell” – közölte vasárnap Dárdai, majd a kedd esti, St. Pauli elleni kupameccsről is beszélt.

„Tavaly a csapat érezte, milyen fontos a kupa a város számára, mert óriási volt az eufória” – mondta. A másodosztályú együttes ellen a két középhátvéd, az egyaránt sérült John Anthony Brooks és Sebastian Langkamp aligha játszhat.

„Nagyon nehéz meccs volt, ezért a megkönnyebbülés is nagyobb, mint máskor. A végén már lehetett látni, hogy a csapat nagyon akart nyerni, és ez volt a kulcs” – közölte a kölniek elleni sikerről Vedad Ibisevic csapatkapitány.

„Az edzőnk mindig azt mondja, hogy tennünk kell a szerencsénkért. Egész héten keményen dolgoztunk, és ma jól játszottunk. A csapat jó mentalitásának köszönhető, hogy a végén szerencsénk volt. Megérdemeltük a győzelmet” – közölte a győztes gólt szerző Niklas Stark.

Olvasói sztorik