Nemzetközi foci

Rangadót nyert, és már a második Dárdai Herthája

Kleinheisler László gyönyörű gólt a Wolfsburg ellen, Szalai Ádámék idegenben verték a Leverkusent.

Hat mérkőzést rendeznek szombaton a Bundesliga nyolcadik fordulójában. A Dárdai Pál által irányított Hertha BSC rangadót játszott, a negyedik berliniek ugyanis a második helyen álló Köln együttesét fogadták az Olimpiai Stadionban.

Jól kezdte a találkozót a korábbi magyar szövetségi kapitány vezette Hertha: Ibisevic helyzete a kilencedik percben még kimaradt, de négy perccel később már nem hibázott a bosnyák válogatott csatár, így hamar előnybe kerültek a hazaiak. A második játékrész elején Plattenhardt növelhette volna a Hertha előnyét, de óriásit védett a kölni kapus. A 65. percben aztán egyenlítettek a vendégek: Bittencourt tálalása után Modeste közelről nem hibázott. Tíz perc sem telt, és máris visszavette a vezetést Dárdai csapata, Stark fejelt szépen a kapuba. A hajrában a Hertha megőrizte egygólos előnyét, és győzelmével feljött a Bundeliga tabellájának második helyére.

A többi magyar érdekeltségű találkozón az emberelőnyben futballozó Darmstadt hazai pályán 3-1-re legyőzte a Wolfsburgot. A hazaiak magyar középpályása, Kleinheisler László a 68. percben lőtt góljával vette ki a részét a sikerből, ez volt a válogatott játékos első Bundesliga-gólja. Szalai Ádám csereként a 65. percben lépett pályára a Hoffenheimben, amely 3-0-ra nyert a Leverkusen otthonában, és feljött a tabella harmadik helyére.

Hajszálon múlott a nap meglepetése a német bajnokságban: a Dortmund a 91. percben tudott egyenlíteni az Ingolstadt vendégeként, pedig a Borussia 0-2-es és 1-3-as hátrányba is került a találkozón. Az esti mérkőzésen a Bayern München Vidal és Douglas Costa első félidőben szerzett góljával 2-0-ra legyőzte a Mönchengladbachot. A bajorok Dárdaiék előtt három ponttal vezetik a bajnokságot.

Bundesliga, 8. forduló:

Darmstadt – Wolfsburg 3-1 (1-0)
Freiburg – Augsburg 2-1 (0-0)
Hertha BSC – Köln 2-1 (1-0)
Ingolstadt – Borussia Dortmund 3-3 (2-0)
Leverkusen – Hoffenheim 0-3 (0-1)
Bayern München – Mönchengladbach 2-0 (2-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik