Nemzetközi foci

Suárez: sosem fogom megnyerni az Aranylabdát

A Barcelona sztárja szerint a kitüntetés elnyerése inkább a játékos megítélésén, mintsem a pályán mutatott teljesítményén múlik.

Luis Suárez csütörtökön vette át az Európa legjobb góllövőjének járó Aranycipőt a spanyol ligában szerzett 40 találatának köszönhetően, de a Barca uruguayi csatára remek teljesítménye ellenére sem hiszi, hogy esélye lenne elhódítani egy másik jelentős egyéni elismerést, az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.

– Az Aranylabda esetében többet számít egy játékos megítélése, marketingje és sajtója, mint a pályán nyújtott teljesítménye, vagy épp az elért eredményei. Minden eddigi díjamat megérdemeltem, hiszen a legtöbb gól az a legtöbb gól, ez nem szubjektív, senki sem veheti el tőlem – azonban az Aranylabdához több kell, ezért én azt sohasem fogom megnyerni. Természetesen ezt leszámítva se lehetnék én az Aranylabdás, hiszen a csapattársam, Lionel Messi a játék történetének legjobb játékosa – és emellett remek ember is. Én nem is hasonlítom magam másokhoz, megvan a saját stílusom, és a csapat érdekeit tartom a szemem előtt. Persze gólvágó vagyok, így eléggé egoista is, tehát jól esnek az egyéni díjak, de a csapattársaim nem hagyják, hogy elszálljak magamtól, amiért nagyon hálás vagyok nekik – mondta Suárez a ceremónia után.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik