Nemzetközi foci

Rasszizmussal vádolta, de megbékélt – FOTÓ

Patrice Evra 2011 októberében rasszizmussal vádolta meg Luis Suárezt. A Manchester United egykori védője egy Liverpool elleni összecsapás során szólalkozott össze az uruguayi gólvágóval.

„Rengeteg kamera vette a meccset, úgyhogy könnyedén visszanézhetik majd, ahogy egy bizonyos szót legalább tízszer mondott nekem. Ennek nincs helye a pályán. A bíró nagyon jól tudja, hogy Suárez rasszista beszólásokkal próbált meg kihozni a béketűrésemből. Úgy érzem, megtámadtak, és remélem, hogy a liga ezért megbünteti” – jelentette ki Evra a meccs után. Az angol szövetség megvizsgálta az esetet, s nyolcmeccses eltiltást rótt a támadóra.
Úgy tűnik azonban, hogy az idő feletette Evrával a negatív élményeket, s gratulált Suareznek, amiért negyven góllal ő lett az elmúlt idény legjobb góllövője Európában, így övé lett az Aranycipő. A díjat ünnepélyes keretek között csütörtök délután vehette át Barcelonában.
– Az Instagramomon nincs helye a gyűlöletnek, csak a szeretetnek. Luis, te egy remek játékos vagy, gratulálok neked! – kommentelte Evra.

Olvasói sztorik