Nemzetközi foci

Legyőzte a rákot, visszatérhet a pályára a Bundesliga-védő

Visszatérhet a futballpályára Marco Russ, az Eintracht Frankfurt klubikonja, miután felgyógyult daganatos betegségéből – adta hírül a Bundesliga hivatalos honlapja.

– Marco Russ ismét egészséges. Az orvosok engedélyezték számára, hogy ismét futballozzon, elkezdheti kihagyása után a rehabilitációt. Nagyon boldog mindenki a klubnál, Marco ma bejött hozzánk, és közölte velünk a vizsgálati eredményeket – jelentette be az örömhírt Niko Kovac, az együttes vezetőedzője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A csapatkapitány betegségét véletlenül fedezték fel márciusban. Egy doppingteszt után a Német Labdarúgó-szövetség jelentette be, hogy a 31 éves játékos pozitív eredményt produkált, szervezetében feltűnően magas volt a HCG nevű hormon szintje.

A vizsgálat után mélyrehatóbb analízisnek vetették alá Russt, majd nem sokkal később kiderült: tumor van a szervezetében. A hanaui születésű sportoló már betegsége tudatában lépett pályára a Nürnberg elleni osztályozón, amelyen az Eintracht kiharcolta élvonalbeli tagsága meghosszabbítását.

Az Eintracht szeptemberben 2019-ig meghosszabbította a tapasztalt hátvéd szerződését, aki 252 első- és másodosztályú meccsen lépett pályára a klub színeiben.

Olvasói sztorik