Nemzetközi foci

Igazáért küzd az Atlético, mégsem igazol télen

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) januári döntése szerint a Real Madrid és városi riválisa is megszegte a 18 éven aluli játékosok klubváltására vonatkozó szabályokat, ezért két átigazolási időszakból kizárta. A felek benyújtották fellebbezésüket a FIFA fegyelmi bizottságának határozata ellen, s a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordultak. Ezzel mindkét csapat időt nyert, s a nyáron megerősíthették keretüket. Mivel az ügyben azóta sem született döntés, így akár még januárban is igazolhatnának.

Az Atlético továbbra is fenntartja álláspontját, hogy nem sértett szabályokat, azonban a legfrissebb hírek szerint januárban nem fog játékosokat szerződtetni. Mindez arra utal, hogy Madridban mégsem annyira biztosak igazukban.
A nyáron alaposan bevásároltak, a Kevin Gameiro, Nicolas Gaitan, Sime Vrsaljko trióért 73 millió eurót csengettek ki. A Real Madridnál pedig jelenleg azon dolgoznak, hogy együtt tartsák a játékosokat, ennek érdekében az elmúlt hetekben többen is szerződést hosszabbítottak. Az ügyben a CAS-nak 2017 június 1-ig kell döntést hoznia.

Olvasói sztorik