Nemzetközi foci

Nikolics csapatát kizárhatják a Bajnokok Ligájából

A Legia Warszawa vezetői a szurkolói balhé következményeitől tartanak.

A lengyel Legia Warszawa vezetői attól tartanak, hogy szurkolóik madridi rendbontása miatt a csapatot kizárják a Bajnokok Ligájából.

Kedden a varsóiak 13 drukkerét őrizetbe vették a címvédő Real Madrid otthonában rendezett csoportmérkőzés előtt. A spanyol rendőrség tájékoztatása szerint a huligánokat a közrend megzavarásával, garázdasággal, hatósági személlyel szembeni ellenállással és rablással vádolják. A hatóságok közlése szerint közülük kilencen nem hagyhatják el az országot, ameddig vizsgálat zajlik ellenük. Az összecsapásokban 12 személy – köztük három spanyol rendőr – sérült meg. A meccset 5-1-re a Real nyerte.

A magyar válogatott Nikolics Nemanját is foglalkoztató Legia híveinek bő egy hónapon belül ez volt a második balhéjuk, ugyanis szeptember 14-én a Borussia Dortmund látogatásakor sértő rigmusokat skandáltak, pirotechnikai eszközöket használtak, és megpróbáltak átjutni a németek szektorába. Ezért a pont nélkül álló varsói csapat november 2-án zárt kapuk mögött fogadja a Real Madridot, mellékbüntetésként pedig 80 ezer eurót be kell fizetnie az európai szövetség kasszájába.

Seweryn Dmowski, a klub kommunikációs vezetője elmondta: a madridi találkozót megelőzően nem hivatalosan figyelmeztették őket, hogy újabb szurkolói atrocitások esetén akár ki is zárhatják a csapatot a BL-ből.

– Semmiféle hivatalos levelet nem kaptunk az UEFA-tól, de a mérkőzésellenőr is azt sugallta, hogy ez lehetséges – tette hozzá.

Az összecsapásokról felkerült néhány videó a közösségi oldalakra, a vendégdrukkerek madridi látogatására azonban egyáltalán nem az erőszakos magatartás volt jellemző. Az MTI helyszíni tudósítói szerint kisebb csoportokban hétfőtől szerdáig feltűntek lengyelek a spanyol fővárosban, de csak az öltözetükről lehetett felismerni és megkülönböztetni őket, a viselkedésük átlagos, barátságos volt. Ez a döntő többségük esetében a meccs előtt, illetve után sem változott a metróban, a stadion környékén és azon belül sem.

Olvasói sztorik