Nemzetközi foci

Szalai miatt került topformába a Hoffenheim csatára

Három gólt szerzett legutóbbi két válogatott meccsén Szalai, aki így jobb játékra ösztönözte posztriválisát a Hoffenheimnél.

Három góllal zárta a legutóbbi vb-selejtezőket Szalai Ádám, a Hoffenheim csatára. A játékos a magyar válogatottban Svájc ellen kétszer, míg Lettországban egyszer volt eredményes, ez pedig a klubcsapatára is hatással volt.

A Bild szerint Szalai Ádám nagyszerű teljesítménye, hozzáállása és edzésmunkája nagyszerű hatással van a posztriválisára, Sandro Wagnerre, aki ezáltal egyre inkább összeszedte magát, és a Freiburg elleni legutóbbi találkozón is csapata egyik legjobbja volt.

– Nagyon boldog voltam a válogatottbeli teljesítményem miatt, ráadásul Lettországban nagyon fontos három pontot szereztünk – mondta a német lapnak Szalai, akivel kapcsolatban a magyar válogatott másodedzője, Andreas Möller is elmondta a véleményét.

– Nem csupán a góljai miatt, de Szalainak egyébként is óriási játékkedve van – így Möller.

A Bild szerint emiatt Sandro Wagner is összekapta magát, hisz tudja, csak úgy maradhat a Hoffenheim kezdőjében, ha továbbra is a legjobbját hozzá, hiszen ellenkező esetben könnyen helyet cserélhet a kispadon ücsörgő Szalaival. A Hoffenheim vezetőedzője, Julian Nageslmann is dicsérte a két befejező csatárát, örül, hogy ilyen két játékos áll a rendelkezésére.

Olvasói sztorik