Nemzetközi foci bajnokok ligája

Piqué reagált a vádakra: “Nem vagyok Florentino Pérez bábuja”

A Barcelona hátvédje szerint végleges a döntése a válogatottal kapcsolatban.

A szerdai Barcelona-Manchester City BL-mérkőzés előtt adott sajtótájékoztatót a katalánok hátvédje, Gerard Piqué. Először állt a nyilvánosság elég a középhátvéd, mióta az Albánia elleni válogatott meccs után lemondta a válogatottságot, így a BL-összecsapás mellett erről is faggatták.

– Végleges döntést hoztam a válogatottat illetően. Albániában valóban egy kicsit felgyorsultak az események, de a feldúlt állapotom csak a közlési formára volt hatással, az elhatározásom már rég a fejemben van. Olvastam olyan verziókat is, hogy Twitter, a Marca vagy éppen az As késztettek a visszavonulásra, vagy hogy Florentino bábui az OK Diario napilapnál érték el azt, hogy a válogatottól búcsúzzak. Egyáltalán nem ez a helyzet. Most hoztam meg a döntést, de ténylegesen csak 31 évesen vonulok vissza, úgy gondolom, ez a legjobb megoldás. A 2018-as vébé után a fiatalokon lesz a sor – idézi a spanyol AS a Barcelona játékosának szavait.

– 2014-ben azon törtem a fejem, hogy elhagyjam a Barcelonát, és a válogatottságot is lemondom. Minden a motiváció szintjétől függött, anyagilag szerencsére már függetlenek vagyunk, így ez nem játszott szerepet. A vébé után beszéltem Del Bosquéval és a Spanyol Labdarúgó Szövetség marketingigazgatójával, ám ők meggyőztek arról, hogy folytassam. Az ok talán az volt, hogy már mindent megnyertem elég hamar. Ebben az időszakban érkezett a Barcához Luis Enrique, aki egy kisebb forradalmat hajtott végre, ennek köszönhetően pedig jobban is éreztem magam a klubomban és a válogatottban is. Jelenleg pedig most vagyok a legjobb formában a pályafutásom alatt – emlékezett vissza Gerard Piqué, majd természetesen a City elleni meccs pikantériájáról is szót ejtett, azaz arról, hogy korábbi edzőjük, Pep Guardiola ellen kell játszaniuk.

– Pep mindannyiunkra nagy hatással volt. Ennél a klubnál máshogyan értelmezzük a futballt, ő pedig megváltoztatta az egyesület történelmét. Volt egy Pep előtti, és egy utáni korszak. A Unitednél nem kaptam lehetőséget, ő azonban megadta nekem, csak magasztalni tudom, neki köszönhetem a pályafutásomat. Nagyon fontos szereplője volt a Barcának, jelenleg viszont a Citynek a nagyszabású tervei között szerepel. Sok pénzük van, nem lepődnék meg, ha tőlünk is megpróbálnának leigaozlni valakit.

Olvasói sztorik