Nemzetközi foci

Icardit megbüntette az Inter

Csapatkapitányi tisztségét azonban megtarthatta az argentin csatár.

Nem vette el a csapatkapitányi tisztséget Mauro Icarditól az Inter vezetősége, miután a játékos súlyos hibákat követett el. Az argentin támadó az önéletrajzi könyvében megsértette a milánói kék-feketék egyik legfőbb szurkolócsoportját, amely a hét végén, a Cagliari elleni 2-1-es vereséggel végződő bajnoki után próbálta megfenyegetni a játékost, feltartva autóját.

Hétfőn a klub vezetői leültek beszélni Icardival, majd közleményben tudatták, hogy a csatár megtarthatja a csapatkapitányi karszalagot, a klubszabályzat megsértése miatt azonban büntetésben részesül.

“Szomorú időket éltem át az utóbbi napokban az Internél. Egy családban azonban – márpedig én mindig azt tanultam, hogy az Inter elsősorban egy nagy család – mindig vannak nehézségek, félreértések. Mindez az önéletrajzi könyvem egyik oldalából eredt, amelyet valószínűleg elsietve írtam meg, nem a megfelelő hangnemben, és nagyon sajnálom, hogy ezzel megbántottam az Inter szurkolóit. Sok ember támadásként élte ezt meg, de mindig előre kell nézni, és minden erőnkkel azon lenni, hogy a dolgok visszatérjenek a normális kerékvágásba. Ezért kérek mindenkitől elnézést, és mindent elkövetek, hogy azok az oldalak kikerüljenek a könyvből, így senki sem érezheti majd magát megtámadva, elárulva vagy fenyegetve. Beszéltem ma a klub képviselőivel, akikkel túlléptünk a történteken, és csak egy célunk van. A legjobbat akarjuk az Internek, mivel ennél a klubnál nincs fontosabb. Ezért elfogadom a klub minden döntését. A jövőben óvatosabb leszek, ami szükséges a csapatban betöltött szerepem miatt. Most pedig minden eddiginél egységesebben és elszántabban készülhetünk a ránk váró feladatokra.”

Icardi a hírek szerint pénzbüntetést kapott, az általa befizetett összeg egy gyerekalapítványhoz kerül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik