Nemzetközi foci

Eddig nem brillírozik a BBC! Minden topbajnokságból akad jobb támadótrió

Messi, Suárez és Neymar hármasa az élen, Ronaldóék a TOP10-be sem fértek be. Körkép az európai gólvágókról.

TOP10 támadótrió Európa öt legnagyobb bajnokságából (BL+EL):

1. Messi-Suárez-Neymar (Barcelona): 21 gól
2. Cavani-Moura-Di María (PSG): 17 gól
2. Agüero-Sterling-Nolito (M. City): 17 gól
4. Milik-Callejón-Mertens (Napoli): 16 gól
4. Dzeko-Szalah-Perotti (Roma): 16 gól
6. Walcott-A. Sánchez-Özil (Arsenal): 15 gól
7. Lewandowskis-Kimmich-Robben (Bayern München): 14 gól
7. Aubameyang-Castro-Guerreiro (Dortmund): 14 gól
9. Higuain-Dybala-Pjanic (Juventus): 13 gól
10. Griezmann-Carrasco-Gameiro (Atlético Madrid): 13 gól

Javában zajlanak már az európai topbajnokságok – angol, spanyol, olasz, német, francia – 2016–2017-es idényei, valamint a Bajnokok Ligájából és az Európa Ligából is lement már két forduló, így eljött az ideje annak, hogy mérleget vonjunk, és megvizsgáljuk, hogyan teljesítenek a védők rémálmai, a hírhedt támadótriók. A Rangadó.hu a Transfermarkt segítségével összesített az öt legnagyobb európai bajnokság játékosairól, az összeállításból pedig óriási meglepetésre kiderült, hogy a Real Madrid hármasa, Gareth Bale, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo nem szerepel a legjobbak között eddigi teljesítményük alapján.

A listát a Barcelona triója, az MSN, azaz Messi, Suárez és Neymar vezeti 21 találattal, ezek közül 15-öt a La ligában, hatot pedig a Bajnokok Ligájában szerzett a csodahármas. A második helyen holtversenyben a PSG és a Manchester City támadói állnak 17-17 góllal. A párizsiaknál Edinson Cavani, Lucas Moura, Ángel Di María, míg az angoloknál Sergio Agüero, Raheem Sterlig és Nolito hozták össze ezt a mennyiséget.

Őket követik a Napoli támadói, Milik, Callejón és Mertens, valamint a Dzeko, Szalah, Perotti hármas Rómából 16-16 találattal. Németországból mind a két topcsapat támadói jobban teljesítenek, mint Cristiano Ronaldóék. A Bayern München és a Dortmund támadói is 14-14 gólt hoztak össze eddig, név szerint a bajoroknál Lewandowski, Kimmich és Robben, a dortmundiaknál pedig Aubameyang, Castro és Guerreiro.

A TOP10-es összeállítást a Juventus és az Atlético Madrid zárja, Higuaín, Dybala és Pjanic révén 13 góllal állnak a torinóiak, ugyanennyiszer zörgették meg az ellenfelek hálóit az Atléti gólfelelősei, Griezmann, Carrasco és Gameiro.

A Real Madrid BBC-je jelenleg csupán tíz gólnál tart, igaz sérülések is hátráltatták a trió eredményességét – csak úgy, mint az éllovas Barcelonánál. Kedd este viszont remek alkalom nyílik arra, hogy javítsanak ezen a statisztikán, hiszen az a Legia Warszawa látogat a Bernabéu stadionba a Bajnokok Ligájában, amely védelme az utóbbi hónapokban kimondottan gyatrán szerepel.

Érdemes még megemlíteni Európa többi részéről az FK Krasznodar és a Zenit Szentpétervár támadóit is. Ha nem csak az öt legjobb bajnokságra vetítjük le ezeket az adatokat, akkor az imént említett csapatok gólgyárosai is az élmezőnyben kapnának helyet. Előbbinél a Szmolov, Ari, Joaozinho hármas 17 gólnál jár, míg utóbbinál Giuliano, Dzyuba, Mak már 15-öt termeltek.

Olvasói sztorik