Nemzetközi foci

Costa nem cserét kért, hanem kigúnyolta Contét

Elégedetlen menedzsere döntéseivel a balhés spanyol.

A Chelsea számára nem kifejezetten simán alakuló Premier League-ben a legutóbbi fordulóban könnyed sikert arattak a londoni kékek a bajnoki címvédő Leicester City fölött. Conte csapata Diego Costa révén már a 7. percben megszerezte a vezetést és végül 3-0-ra nyert.

A mérkőzés egyik sztorija épp a spanyol-brazil csatárhoz kötődik. A 28 éves klasszis ugyanis a 70. percben a csere ismert kézjelét mutatta a kispad felé, de végül mind a 90 minutumot a pályán töltötte.

Az első találgatások szerint Costa azért akarta elhagyni a pályát, mert nem akart újabb eltiltást szerezni, esetleg a már eldőlt találkozón úgy érezte, nem kockáztat tovább egy kisebb sérüléssel; de a valóság egészen más.

A lefújás után ugyanis kiderült: a menedzserével felettébb elégedetlen Costa gúnyosan mutogatott Conténak, azt jelezve, hogy ha aznap is elégedetlen a játékával, hozza le. Az olasz ugyanis az elmúlt hetekben néhány alkalommal kritizálta a volt Atlético-csatár teljesítményét (annak ellenére, hogy 8 bajnokin már 7 gólos) – tudta meg a Mirrorsport.

A lefújást követően Diego Costa úgy ballagott az öltözőbe, hogy nem fogott kezet Contéval, aki később figyelmeztette is őt, hogy ezeket a cselekedeteit semmilyen körülmények között se ismételje meg.

Costa tavaly novemberben egy Maccabi Tel-Aviv-Chelsea BL-meccsen hasonló összetűzésbe keveredett az akkor még a Chelsea-t irányító Mourinhóval is, a portugál a következő mérkőzésen nem játszatta a balhés támadót.

Olvasói sztorik