Nemzetközi foci

Megható gesztussal támogatják a beteg fiáért küzdő Juve-védőt

Leonardo Bonucci élete jelenleg nem fenékig tejfel.

A Juventus középhátvédje, Leonardo Bonucci számára jelenleg csak másodlagos a futball: kisfia korábbi betegsége ugyanis újra kiújult.

A 29 esztendős olasz válogatott védő családi problémái a nyár utolsó napjaiban kerültek napvilágra. Pontos információkat nem osztottak meg a nyilvánossággal, de az biztos volt, hogy Bonucci kétéves kisfia súlyos betegsége miatti komoly műtét okán hagyta ki csapata augusztus 27-ei, Lazio elleni bajnokiját, illetve az olasz válogatott néhány nappal későbbi barátságos mérkőzését.

A problémák azonban újra felszínre törtek. Már a válogatott edzőtáborában sejteni lehetett, hogy ismételten nincs rendben valami a kis Matteo körül, ugyanis a Spanyolország elleni, október 6-ai vb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón Bonucci elsírta magát.

A hétvégi, Udinese elleni bajnoki előtt újabb műtétre volt szüksége a kisfiúnak, így a játékos kétnapos pihenőt kapott a Juventus csapatától és hivatalosan nem került volna be a mérkőzéskeretbe sem. Az élet azonban felülírta az elképzeléseket. Giorgio Chiellini váratlan sérülése miatt a klub nem kockáztathatta meg, hogy egyetlen középhátvéd se szerepeljen a kispadon egy esetleges kényszerű csere esetén, így muszáj volt a védőnek is a csapattal tartania. A mérkőzés előtt készített interjúk során az érthető okokból megtörtnek látszó Bonucci elmondta, hogy Matteo felépülése remekül halad és családja is itt lesz vele a stadionban. Ez olyannyira így történt, hogy Bonucci – a klub engedélyével – kisfiát is leültethette maga mellé a kispadra – írja a blikk.hu

Bonucci már a bemelegítés során is megköszönte a szurkolók biztatását:

Kétségtelenül a 2-1-es Juventus győzelemmel záruló mérkőzés legszebb pillanata volt, amint a „zebrák” egyenlítő gólját szerző, 22 esztendős Paulo Dybala kiszaladt az oldalvonalhoz, hogy átölelje nehéz helyzetben lévő csapattársát. A csúcspont azonban még váratott magára: a védőt a 70. percben pályára küldte edzője. Innentől kezdve hosszú perceken keresztül egy emberként éltette és biztatta a Juventus Stadion 40 ezres tömege Bonuccit és a kis Matteót.

A 65-szörös válogatott hátvéd a találkozót követően elmondta, az elmúlt hónapok csak erősebbé tették és úgy érzi, ismét bizakodhat fia állapotát illetően.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik