Nemzetközi foci

Bűnrossz első félidő után De Geának köszönheti az egy pontot az MU

A szünet után többet tett a Liverpool a győzelemért, de a spanyol kapus kétszer is nagy bravúrt mutatott be.

Hétfőn este rendezték a Premier League nyolcadik fordulójának legnagyobb rangadóját, a Liverpool-Manchester United összecsapást az Anfield Roadon. Egyik oldalon sem történt meglepetés a kezdő tizenegyben, a hazaiaknál a Firmino, Sturridge, Mané hármas állt készen De Gea kapujának rohamozására, míg José Mourinho, az MU menedzsere ismét kihagyta Wayne Rooney-t, lehetőséget szavazva így Ibrahimovicnak, Youngnak és Rashfordnak is.

Szinte semmi érdemlegesre méltó nem történt az első félidőben. Normális esetben egy Ibrahimovic által leadott lövést, ami útközben még meg is pattant egy védő lábán, és ezáltal könnyen kapta le Karius a levegőből, meg sem említenénk, most azonban az egyik “legizgalmasabb” jelenet volt ebben a játékrészben. Sőt, a 30. percben Firminónak is sikerült eltalálnia a kaput egy fejes után, de ez már tényleg a maximum, amit fel lehetett jegyezni az első 45 percről.

Az altató üzemmód után azonban már egyértelműen magasabb fokozatra kapcsoltak a felek a második játékrészben. Az 59. percben Emre Can próbálkozott tizenegy méterről három MU-védő szorításában, a jobb alsó felé tartó lövésre azonban parádés mozdulattal ért le De Gea. Tizenkét perccel később is a spanyol kapus nevét foglalhatták imába a United fanatikusai, a hálóőr a levegőben úszva paskolta ki Coutinho 25 méteres bombáját. A 77. percben Mourinho beküldte a pályára Rooney-t annak érdekében, hogy az addig nem létező támadójátékot felpörgesse. Azonban a folytatásban is csak a hazaiakon lehetett érezni, hogy meg akarják szerezni a három pontot. A 84. percben Coutinho vezethette rá De Geára a labdát, már a tizenhatoson belül járt, amikor a semmiből fantasztikus becsúszással szerelni tudott Valencia. A Liverpool ezután már nem tudott helyzetet kialakítani, az MU pedig nem is akart, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Premier League, 8. forduló

Liverpool – Manchester United 0-0

Szombaton játszották
Chelsea – Leicester City 3-0 (2-0)

Arsenal – Swansea 3-2 (2-1)

Bournemouth – Hull City 6-1 (3-1)

Manchester City – Everton 1-1 (0-0)

Stoke City – Sunderland 2-0 (2-0)

West Bromwich Albion – Tottenham 1-1 (0-0)

Crystal Palace – West Ham United 0-1 (0-1)

Vasárnap játszották

Middlesbrough – Watford 0-1 (0-0)

Southampton – Burnley 3-1 (0-0)

Olvasói sztorik