Nemzetközi foci

Dzeko vezérletével nyerte a Roma a rangadót – VIDEÓ

Először kapott ki hazai pályán a Napoli a bajnokságban.

A második helyen tanyázó Napoli fogadta a harmadik AS Romát a Serie A nyolcadik fordulójának nyitómérkőzésén szombat délután. A hazaiak Gabbiadinivel pótolták a csatársorban a lengyel válogatott meccsén megsérült Arkadiusz Miliket, aki négy hónapra dőlt ki.

Az első félidőben sem unatkozhattak a nézők annak ellenére, hogy csak egy gólt láthattak, ugyanis mindkét kapu előtt akadtak veszélyes helyzetek. Ebből azonban csak egyet sikerült kihasználnia a csapatoknak, személy szerint Edzin Dzekónak, aki a 41. percben szerezte meg a vezetést a rómaiaknak.

A fordulás után ott folytatta a bosnyák csatár, ahol abbahagyta, az 54. percben, egy jobb oldali beadást fejelt közelről a kapuba úgy, hogy fel sem kellett ugornia. Három perccel később jött a hazai szépítés, Koulibaly emelkedett a legmagasabbra egy szögletet követően, és bombafejest küldött a léc alá, 1-2. Egyenlíteni viszont már nem sikerült a Napolinak, sőt a 86. percben Szalah eldöntötte a három pont sorsát egy higgadt befejezést követően. Ezzel a győzelmével a Roma megelőzte a Napolit a tabellán.

Olvasói sztorik