Nemzetközi foci

Dárdai boldog: ez férfimunka volt!

Még kiállított gólszerzőjét is megvédte a Hertha BSC vezetőedzője a dortmundi döntetlen után.

Döntetlent játszott Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC a Borussia Dortmund otthonában a német bajnokság hetedik fordulójának péntek esti rangadóján.

Awelt.de meccs utáni riportja kiemeli, hogy a magyar szakvezető gyakran mosolyog, de most különösen boldog és büszke volt csapata remek teljesítményét látva.

„Ez férfimunka volt, a játékosaim férfiként viselkedtek számos párharc során. Legalább egy pont volt a célunk, amit meg is érdemeltük. Elrontottuk a Dortmund játékát, a nézők nagyszerű mérkőzést láthattak” – nyilatkozta Dárdai.

A Dortmund vezetőedzője, Thomas Tuchel ezzel szemben kedvetlen és feszült volt, mert a Borussia az újabb hazai pontvesztéssel még távolabb került az első helytől.

A német portál nem felejtette el, hogy a meccs előtt szópárbajt vívott egymással a sajtóban. Ahogy fogalmaznak: ízlés kérdése, hogy ez már egészségtelenül kemény volt-e.

A mérkőzést egyébként a szerző meglehetősen unalmasnak tartotta, mert a BVB az első félidőben nem tudott helyzeteket kialakítani, és csak akkor ébredt fel, amikor Valentin Stocker megszerezte a vezetést. A gaboni Pierre-Emerick Aubameyang ezt követően izgalmas párbajt vívott Rune Jarstein kapussal, amit utóbbi nyert meg, a hazaiak csatára büntetőt is rontott.

Aubameyang a 81. percben már nem hibázott, és a 80 800 néző még ekkor is hitt a győzelemben, de a berliniek következetesen és erőteljesen védekeztek a lefújásig.

A Dortmund a 84. percben emberhátrányba került, mert Emre Mor egy ellene elkövetett szabálytalanság után elvesztette a fejét, majd a 90. percben Stockernek is az öltözőbe kellett sétálnia, mivel hátulról csúnyán buktatta Matthias Gintert.

Az első eset kapcsán a berlini középhátvéd, Sebastian Langkamp elismerte, hogy a csata hevében túlreagálta a dolgot, de már sajnálja, a második kiállításról pedig Dárdai úgy vélekedett, hogy Stocker túlságosan motivált volt.

„A szabálytalanság hozzátartozik a labdarúgáshoz, de ha Thomasnak más a véleménye, az is rendben van” – mondta a magyar edző, miután röviden beszélt a Borussia trénerével.

A cikk szerint ez a meccs is bizonyítja, hogy a második helyezett Hertha BSC képes az élmezőnyben maradni. Az előző idényben a berliniek még nem voltak eléggé bátrak a BVB elleni találkozón, ahogyan a kupaelődöntőben sem. Michael Preetz menedzser úgy fogalmazott: a csapat mindent felvonultatott, amire a Dortmund elleni eredményességhez szüksége van: harci szellemet, egy kiváló kapust és bátorságot.

Olvasói sztorik