Nemzetközi foci

Argentin vereség hazai pályán – VIDEÓ

A sérült Lionel Messi nélkül kaptak ki Paraguaytól.

Az argentin válogatott hazai környezetben 1-0-ra kikapott Paraguaytól a 2018-as oroszországi világbajnokság dél-amerikai selejtezőcsoportjának tizedik fordulójában.

A szereplést korábbi döntésével szemben mégis vállaló Messi sérülés miatt ezúttal sem játszhatott, ennek ellenére erős csapattal álltak fel a hazaiak. Erre példa Agüero, Higuaín, Mascherano, Di Maria, Banega, Demichelis vagy Dybala szereplése. Nos, sokra nem mentek az argentinok, a 18. percben Derlis Gonzalez ugyanis a vendégeknek szerzett vezetést. A hazaiak előtt a második félidő legelején adódott a legnagyobb egyenlítési lehetőség, de Sergio Agüero büntetőjét Justo Villar kapus kivédte.

Brazília simán nyert és átvette a vezetést a Kolumbiában döntetlent elérő Uruguay előtt. A legutóbbi két Copa América győztese, Chile szintén nyert, de így is csak a hetedik helyen áll. A dél-amerikai csoportban még semmi nem dőlt el, ugyanis még nyolc forduló hátravan. Az utolsót szinte napra pontosan egy év múlva, 2017. október 10-én rendezik. Az első négy helyezett automatikusan kijut a világbajnokságra, az ötödik pótselejtezőt játszik az óceániai térség legjobbjával.

Ecuador 2-2-re végzett Bolívia vendégeként, a Ferencváros légiósa, Cristian Ramírez végig a pályán volt.

A következő fordulót – amelyben brazil-argentin rangadót is rendeznek – november elején játsszák.

Dél-amerikai világbajnoki selejtező, 10. forduló

Chile–Peru 2-1

Gólszerzők: Vidal (10., 85.), illetve Flores (76.)

Argentína–Paraguay 0-1

Gólszerző: D. González 18.

Venezuela–Brazília 0-2

Gólszerzők: Gabriel Jesus (8.), William (53.)

Bolívia–Ecuador 2-2

Gólszerzők: Escobar (3., 43.), illetve E. Valencia (47., 89.)

Kolumbia–Uruguay 2-2

Gólszerzők: Abel Aguilar (15.), Y. Mina (84.), illetve C. Rodríguez (27.), L. Suárez (73.)

Az állás: 1. Brazília 21 pont, 2. Uruguay 20 pont, 3. Ecuador 17 pont, 4. Kolumbia 17 pont, 5. Argentína 16 pont, 6. Paraguay 15 pont, 7. Chile 14 pont, 8. Peru 8 pont, 9. Bolívia 8 pont, 10. Venezuela 2 pont

Olvasói sztorik