Nemzetközi foci

Titkok derültek ki Luis Suárez gyermekkoráról

A Barca-klasszis családjának cipőre sem telt.

Luis Suárez édesanyja a Panenka magazinnak adott friss interjújában titkokat árult el a Barcelona-sztár gyermekkoráról. Sandra Diaz így emlékezett vissza az uruguayi támadó szárnybontogatásaira:

– A fiam szegény családban nőtt fel, az utcán mezítláb focizott, csak akkor volt felszerelése, ha az iskolából kölcsönöztek neki. Első hivatalos meccsét a Montevideo színeiben játszotta. Csapata a szünetben még két gólos hátrányban volt, ám a szünetben edzője becserélte Luist, lőtt is négy gólt, így fordítottak.

A büszke édesanya elárulta: a kis Luis nagyon szorgalmas gyerek volt, legalábbis ha a foci került szóba, sohasem kellett noszogatni.

– A reggeli edzésekre sohasem kellett ébreszteni, mindig felkelt magától, nagyon felelősségteljes gyermek volt. Ha fújt, ha esett, edzésre mindig menni akart. Volt, hogy nem volt pénzünk az utazásra, de valakit mindig sikerült meggyőznie, hogy elvigye edzésre – nyilatkozta Sandra Diaz, aki azt is kiemelte: Luis Suárez már gyermekkorában is utált veszíteni, ha nem talált az ellenfél kapujába, csalódottságán nehezen tudtak enyhíteni.

Olvasói sztorik