Nemzetközi foci

24 órán belül háromszor is igazolt a Cardiff City – október közepén

Maruan Samah is a walesieké lett.

Pocsékul kezdte a 2016-17-es szezont az angol másodosztályban a nemrég még Premier League-szereplő Cardiff City. Az egyébként walesi csapat 11 fordulót követően mindössze 8 ponttal rendelkezik, így nem csoda, hogy a vezetőség az átigazolási szezon zárta után is igyekszik megerősíteni az együttest.

Ilyenkor persze már csak szabadügynökök leigazolására van lehetőség, ráadásul októberre ezeknek a játékosoknak a többsége is csapatot talál magának.

Hárman viszont nem: Junior Hoilett, Sol Bamba és a közülük legnevesebb Maruan Samah.

Hoilett a Blackburn, majd a QPR színeiben több mint 100 Premier League-találkozót tudhat a lábaiban; a 44-szeres elefántcsontparti válogatott védő, Sol Bamba több más klub mellett a Trabzonsport is erősítette (velük a 2012-13-as szezonban kiesett az Európa Ligából Székesfehérvárott); míg Maruan Samahot nem igazán kell bemutatni – a 32 éves marokkói csatár többek között a Bordeaux-t és az Arsenalt is megjárta, előbbiek színeiben szerepelt a BL negyeddöntőjében.

Utóbbi januárig szóló szerződést írt alá, mivel egyelőre nem tudni, milyen fizikai állapotban van; Bamba pedig 2018-ig lesz a Cardiff játékosa.

A „kékmadarasak” rekordot valószínűleg nem döntöttek az október közepén 24 óra leforgása alatt végrehajtott 3 igazolásukkal, de az biztos, hogy nem túl gyakran látható tettet hajtottak végre.

Olvasói sztorik