Nemzetközi foci

Komoly a Napoli lengyel csatárának sérülése

Arkadiusz Milik négy hónapig a válogatottban és klubcsapatában sem játszhat.

Szinte bizonyos, hogy a Napoli lengyel csatára, Arkadiusz Milik négy hónapig nem játszhat, meg a térdében megsérült a keresztszalag, amikor a válogatottjuk – Robert Lewandowski triplájával – legyőzte Dániát a szombati világbajnoki selejtezőn.

A 22 éves Miliknek a szünetben ki kellett állnia, és a pálya szélén végrehajtott hosszadalmas vizsgálatok után már kiderült, hogy komoly a probléma. A Przeglad Sportowy adta hírül, hogy a szakadás csak részleges, nem teljes, márpedig így nagyjából februárban visszatérhet.

A korábbi Ajax-játékos vasárnap visszatér a klubjához, ahol alaposan megvizsgálják, ha pedig műtétre van szükség, arra hétfőn kerül sor.

A nápolyi klub Emmanuel Adebayor, Dimitar Berbatov, Marouane Chamakh vagy Kevin Kuranyi leigazolását fontolgatja a házi gólkirály Arkadiusz Milik helyettesítésére, de akár Federico Macheda is szóba jöhet.

A FIFA kompenzáció fizet a Napolinak, de ez mindössze 430 ezer euró lesz. A klub igazolhat szerződés nélküli futballistát, de a Bajnokok Ligájába már nem regisztrálhatja. Az sem elképzelhetetlen, hogy Maurizio Sarri vezetőedző házon belül oldja meg a problémát, és más felállást választ csapatának.

Olvasói sztorik