Nemzetközi foci

Neymar irgalmatlan pénzekről mondott le azzal, hogy a Barcelonát választotta

Olykor a klubhűség többet ér, mint egy hotel harminc százalékos tulajdonjoga.

Érdekes cikket közölt a spanyol Mundo Deportivo, mely összegyűjtötte, hány millió eurót bukott a brazil Neymar azzal, hogy a Barcelonához írt alá, s fogadott hűséget a klubnak. Ugyanis korántsem a katalánok kínálták neki a legjobb szerződést, és azóta is lett volna több olyan csapat is, mely kivásárolta volna élő kontraktusából.

A cikk a Real Madrid – Barcelona párharccal kezdődik: Neymar 2013-ban igazolt Európába, a Barcelona ajánlata győzte meg őt és családját – később az átigazolást adócsalási perek követték. Akkor a Barcelona 40 millió eurós aláírási pénzt fizetett a játékosnak az ötéves szerződésért cserébe, évi ötmillió eurós fizetéssel. A lap úgy tudja, erre a Real bőven ráajánlott: a brazil klasszisnak az évi 17 millió eurós fizetés mellett 70 millió eurót fizettek volna az átigazolásért.

Ennél is nagyobb összegeknek mondott nemet a játékos idén nyáron, amikor négy klub, a Real, a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Manchester City is kifizette volna a 190 millió eurós kivásárlási árát.

A hírek szerint a Real ezen felül 40 milliót fizetett volna a játékosnak az aláírásért, és az 5+1 éves szerződésben évi 32 milliót garantált volna neki fizetésként (plusz természetesen a bónuszok…). A PSG szintén 40 milliót adott volna az aláírásért, mellette öt éven keresztül évi 40 milliós fizetést ígért. Plusz a klub tulajdonosa, a katari Sheikh Nasser Al-Khelaifi 30 százalékos részesedést kínált a játékosnak egy Brazíliában épülő hotelben is, és a Neymar Institute is kapott volna egy hárommilliós támogatást.

Neymar a fenti két ajánlatot azonban elutasította, ő ugyanis továbbra is a Barcelonában akar focizni – évi 15 millió euróért, azaz fele annyiért, mint amit a Real, és közel harmadannyiért, mint amit a PSG kínált.

A United a hírek szerint szinte bármit megadott volna a brazilnak, de ajánlatáról nem ír konkrétumot a lap, míg a 190 millió eurós vételárat a City is kifizette volna, de mire utolérték a brazil édesapját, ő már közölte: fia döntött, marad a Barcában.

Olvasói sztorik