Nemzetközi foci

A Chelsea és a Liverpool is hívja a ZTE fiatalját

Csóka Dániel, a Zalaegerszegi TE FC U17-es válogatott labdarúgója kapott edzési lehetőséget egy hétre az angol Premier League egyik topcsapatánál, a Chelsea FC-nél. Jövő szombatig egy hétre hívták meg Csókát, hogy mutassa meg magát abban a közegben, ahol a világ minden részéről kiválogatott, legtehetségesebb fiatal játékosok versenyeznek – írja a ZTE honlapja.

A program szerint négy edzésen és egy tétmérkőzésen teszik próbára a játékost. Csóka tehetségével, szorgalmával, alázatos és szerény hozzáállásával, a ZTE utánpótlás szakembereinek „hozzáadott” munkájával érte el, hogy a korosztályánál feljebb tud lehetőséget kapni klubjában. Látványos fejlődést mutatott az elmúlt évben, a „nemzetközi trendek szerint” a legjobb korban, így standard tagja lett a korosztályos válogatott szűk keretének. A válogatottnál mutatott teljesítményének, illetve az angol topcsapatok scout-rendszerének köszönhető, hogy ilyen magas szinten is szeretnék tesztelni.

Időközben a szintén ebbe a körbe tartozó Liverpool csapatának a menedzserétől is érkezett meghívó egy hasonló lehetőséggel Csóka számára. A ZTE vezetősége jelezte, legfontosabb feladata, hogy fiatal tehetségeit menedzselje, építse be a csapatba, illetve segítse a pályafutásuk első lépéseit – jelezte a klub hivatalos közleményében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik