Nemzetközi foci

Ronaldót teszteli Dárdai Herthája

A Dárdai Pál által irányított Hertha BSC próbajátékra hívta Ronaldót. Jól cseng ez a kijelentés, ám nem a Real Madrid portugál klasszisáról, és nem is a már visszavonult fenoménről, hanem brazil névrokonukról, egy német nyolcadligás klubban focizó játékosról.

A 19 éves Ronaldo Melo Calvacente tehetséges fiú, annak ellenére, hogy ennyire alacsony osztályban szerepel, ezért is figyeltek fel rá Dárdaiék.

– Egy nagy álmom válna valóra, ha szerződést kapnék. Mindent megteszek a próbajáték alatt, hogy meggyőzzem Dárdai Pált – mondta a Bildnek a brazil középpályás, aki egy hetet kapott a válogatott meccsek miatt kialakult szünetben a bizonyításra.

– Ronaldo nagyon aranyos fiú. Azért van itt, hogy tapasztalatot szerezzen, meglátjuk mit mutat, s a hét végén levonjuk a konzekvenciákat – árulta el Dárdai. – A gyorsabb tempót még fel kell vennie, de látszik, hogy tehetséges, eddig elégedett vagyok vele.

A brazil a hét közepén Kis János futsalszakember tréningjeit is élvezhette Berlinben. Ronaldo eddig a világbajnok Thomas Hassler által irányított Club Italia Berlinben szerepelt, amelyet a Hertha a közelmúltban edzőmeccsen 12–0-ra vert meg – írja a blikk.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik