Nemzetközi foci

Kérdéses Özil és Alexis Sánchez sorsa

Az Arsenal két sztárja magasabb fizetést szeretne kicsikarni a londoni klub vezetőitől.

Alexis Sánchezt és Mesut Özilt is 2018-ig köti szerződés az Arsenalhoz. A The Times brit napilap szerint a felek korábban már folytattak megbeszéléseket azzal kapcsolatban, hogy a két játékos 2020-ig hosszabbítson, a válogatott mérkőzések után pedig ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.

Az ágyúsok a gyengébb szezon kezdés után szép számmal gyűjtögetik a pontokat, és ebben a chilei szélsőnek és a német középpályásnak is nagy szerepe van. A lap úgy tudja, egy évvel korábban heti 180 ezer fontos szerződést óhajtottak a játékosok, most viszont már heti 250 ezer fontról szólnak a hírek. Mindez több dologgal magyarázható: a klubok a korábbinál sokkal kedvezőbb televíziós szerződéseket kötöttek, a játékosok emiatt pénzéhesebbé válhattak.

A Times szerint az is a labdarúgók malmára hajtja a vizet, hogy a szezon végén már csak egy év marad szerződésükből, ezáltal kedvezőbb pozícióból tárgyalhatnak. A harmadik ok pedig a júniusi Brexit-szavazás eredményéből fakad, a font elkezdett gyengülni az euróval szemben. Míg korábban egy fontért 1,38 eurót fizettek, addig mára mindez 1,13-ra csökkent. A valutaárfolyamok változása pedig az egész Premier League-re rányomhatja hatását.

Özil jelenleg heti 140 ezer fonttal az Arsenal legjobban kereső játékosa, míg Sánchez heti tízezerrel alacsonyabb alapfizetést vihet haza. A lap beszámolója szerint jó esély mutatkozik mindkettőjük szerződéshosszabbítására, ugyanis Özil jól érzi magát Londonban, a csapat kétszer is elhódította az FA kupát, a bajnokságban pedig évről évre előrébb végez. Sánchez a tavasszal formán kívül futballozott, azonban idén újra kezd magára találni.

Olvasói sztorik