Nemzetközi foci

Világbajnoki selejtezők: 6 nap alatt 54 meccs Európában

Ráadásul Dél-Amerikában is pályára lépnek a csapatok a hétvége folyamán.

Csütörtöktől jövő keddig 54 mérkőzést rendeznek a 2018-as oroszországi világbajnokság európai selejtezősorozatának második és harmadik fordulójában.

Két találkozó kiemelkedik a programból: csütörtökön az olaszok a spanyolokat fogadják, míg jövő hétfőn a franciák a hollandok vendégei lesznek. Mivel a csoportokból csak az első helyezettek jutnak ki közvetlenül a vébére, így különösen nagy jelentőségük lesz a rangadóknak.

Az egyaránt győzelemmel rajtolt olaszok és spanyolok torinói mérkőzése különösen érdekesnek ígérkezik, mivel a nyári Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében is megmérkőztek egymással a felek, akkor az olaszok nyertek 2-0-ra.

A holland–francia meccs ha lehet még nagyobb téttel bír, mivel mindkét csapat meglepő döntetlennel kezdte meg a kvalifikációs sorozatot, így az újabb pontvesztés már jelentős hátrányt eredményezhet.

A kilenc hatosból az elsők kijutnak a vébére, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Dél-Amerikában már a kilencedik és a tizedik fordulót rendezik, de vérbeli rangadó ezúttal nem lesz. A brazilok előbb Bolíviát fogadják (magyar idő szerint péntek hajnali 2.45-től), majd Venezuelában vendégeskednek (szerdán 2.30-tól). Az argentinok Peruban játszanak (pénteken 4.15-től), aztán Paraguayt fogadják (szerdán 1.30-tól). A listavezető Uruguay előbb Venezuelával játszik hazai pályán (pénteken 1.00-tól), majd Kolumbiában lép pályára (kedden este 22.30-tól).

Ebből a zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.

Olvasói sztorik