Nemzetközi foci

Joachim Löw többé nem akar a Bundesligában edzősködni

Egyelőre nem hosszabbítja meg a kapitányi szerződését.

Joachim Löw, a világbajnok német válogatott szövetségi kapitánya kizártnak tartja, hogy a jövőben bármikor hazája élvonalában edzősködjön.

Az 56 éves tréner, aki 1996 és 1998 között a VfB Stuttgart vezetőedzője volt, erről egy interjúban beszélt. A Bundesliga színvonala szerinte – még a gazdaságilag erős angol és spanyol bajnoksággal összehasonlítva is – nagyon magas.

„Fontos feladat, hogy a fiatal játékosok fejlődjenek. Ez a jövő. És ezen a területen szerintem Németország vezető, előrébb tartunk, mint más bajnokságok, ahol sok pénzt fizetnek” – fogalmazott.

Löw tíz éve szövetségi kapitány, a jelenlegi szerződése a 2018-as világbajnokság végéig szól. Azt mondja, egyelőre nem lát okot arra, hogy Reinhard Grindel szövetségi elnök kérésének eleget téve meghosszabbítsa a megállapodást.

„A bizalom megtisztelő, de jelenleg nincs ok erre. Először a 2018-as oroszországi vébével szeretnék foglalkozni” – fogalmazott.

A korábban Törökországban és Ausztriában is edzősködő szakember egyelőre nem érzi magán a fáradtság, kiégettség jeleit, mint mondta, hajtja a 2014-es vébégyőzelem.

„Nagy motivációt érzek magamban. 2014 ösztönző, meg akarom védeni a címet” – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik