Nemzetközi foci

Na, vajon ki 2016 legjobb gólvágója?

Ronaldo, Neymar, Griezmann, Ibra, esetleg Higuaín? Mutatjuk, melyik csatárcsillag teljesített a legjobban az esztendő eddig eltelt kilenc hónapjában.

Érdekes infógrafikát készített a Mundo Deportivo című spanyol lap. A világ legjobb támadóinak idei teljesítményét vették górcső alá – a találatok és a gólpasszok tekintetében.

Meglepő, vagy sem, a kanadai táblázaton Leo Messi áll az élen, aki a 43 gólja mellett már 27 asszisztot kiosztott ebben az esztendőben. Ez utóbbiban megelőzi barcelonai csapattársát, Luis Suárezt, aki ugyan a klubjában többször volt eredményes, ám az uruguayi válogatottban nem villogott túlságosan.

Előkelő helyen áll a mesterlövészek vetélkedésében a sokadvirágzását élő Zlatan Ibrahimovic is, aki klubszinten (PSG, Manchester United) hallatlanul eredményes, a svéd válogatottban kevésbé, és e tekintetben már nem is várható tőle csoda, hiszen az Európa-bajnokságot követően búcsút intett a sárga mezes nemzeti együttesnek.

Nemcsak a Real Madrid-rajongóknak, hanem a magyar válogatott szempontjából is érdekes Cristiano Ronaldo teljesítménye: a klasszis portugál mezben három-három gólt és asszisztot jegyez 2016-ban, ebből kettőt, illetve egyet ellenünk ért el a nyári Eb-n…

Olvasói sztorik