Nemzetközi foci

Butaságot mondtak a fiúk, irány a női csapat

A klub női csapatával kell edzenie a Sparta Praha két labdarúgójának, mert sértő megjegyzést tettek egy női partjelzőre.

Az Európa Ligában csoportkörös Sparta vasárnap 3-3-as döntetlent játszott a Zbrojovka Brno otthonában a cseh élvonal kilencedik fordulójában. A fővárosiak Lucie Ratajová partjelzőt hibáztatták, amiért a hazaiak egyenlítése előtt nem intett lest, ezért kapusuk, Tomas Koubek, és középpályásuk, Lukas Vacha is úgy fogalmazott, hogy „a nőknek a konyhában a helyük, nem férfiak mérkőzésén játékvezetőként”.

Adam Kotalik a klub alelnöke elmondta, hogy „a két futballistának több napig a klub női csapatának edzéseit kell látogatnia, hogy a saját szemükkel meggyőződjenek róla, a nők rendkívül értékesek a konyhán kívül is”.

Miroslav Pelta, a Cseh Labdarúgó Szövetség elnöke teljesen elfogadhatatlannak nevezte a játékosok nyilatkozatát. Koubek és Vacha bocsánatot kért megjegyzéséért – írja az MTI.

– Közvetlenül a meccs után mondtam valamit, amit már megbántam, szeretnék elnézést kérni minden nőtől – írta közösségi oldalán Koubek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik