Nemzetközi foci

A United a világ legdrágább csapata, Dárdaiék is a TOP100-ban

Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt csapata a legértékesebb a magyar érdekeltségű klubok között.

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legutóbbi tanulmányábana világ legértékesebb klubjait vette górcső alá. A keretek összértékét vizsgálták a legnívósabb európai bajnokságokban, azaz a spanyol, a német, az olasz, az angol és a francia pontvadászatban.

Az élen a nyáron átigazolási rekordot döntő Manchester United áll: a klub játékosainak értéke eléri a 718 millió eurót, aminek közelébe sem ér a 634 milliót érő Real Madrid, valamint a harmadik Manchester City (611 millió). A dobogósokat ötszázmillió alatti értékkel követi a Barcelona (485), a Chelsea (481) és a Paris Saint-Germain (455), míg a szintén TOP10-es Juventus (395), az Arsenal (381), a Bayern München (357) és a Liverpool (356) már a négyszázmilliót sem éri el.

A listán több magyar érdekeltségű klub is szerepel: a 38. helyre rangsorolták Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt együttesét, az RB Leipziget (84 millió), a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim pedig a 42. a sorban (71). A TOP50-be éppen befér a Nagy Ádámmal alapemberként számoló Bologna (54), mely a 48. helyen áll, míg a Balogh Norbertet és Sallai Rolandot foglalkoztató Palermo (39) az 58. helyre kapott besorolást. A Dárdai Pál vezette Hertha, mely egyelőre tartja a lépést a Bayern Münchennel a német Bundesligában, a 63. a maga 35 milliós, szerénynek mondható értékével, és csak kicsivel előzi meg Huszti Szabolcs csapatát, a 32 milliót érő, 66. Frankfurtot. Kleinheisler László csapata, a Darmstadt, valamint a Lang Ádámot soraiban tudó Dijon kevesebb mint tízmilliós értékével a lista utolsó helyén áll.

Olvasói sztorik