Nemzetközi foci

Első a klub: a Manchester United „kimentené” a válogatottból a sérült Mhitarjant

„Hálásak lennénk, ha kihagyhatná a nemzeti csapat következő edzőtáborát és világbajnoki selejtezőit.”

A Manchester United arra kérte az Örmény Labdarúgó Szövetséget (FFA), hogy a sérült Henrih Mhitarjan ne játsszon a nemzeti csapat soron következő mérkőzésein.

A nyáron a Borussia Dortmundtól igazolt 27 éves szélső legutóbb szeptember 10-én, a Manchester City elleni városi rangadón lépett pályára, akkor a szünetben Ander Herrera váltotta. Azóta viszont combsérülése miatt nem szerepelt, s a Vörös Ördögök azt szeretnék, ha felépülése érdekében kihagyná a Románia elleni szombati hazai világbajnoki selejtezőt, és a jövő keddi lengyelországi mérkőzést is.

„Henrih a felépülés végső szakaszában jár a bal combjában lévő izomsérülésből” – idézte a Manchester United FFA-nak címzett közleménye Steve McNallyt, az angol klub egészségügyi stábjának vezetőjét. „Emiatt hálásak lennénk, ha kihagyhatná a nemzeti csapat következő edzőtáborát és világbajnoki selejtezőit annak érdekében, hogy Manchesterben maradva folytathassa a rehabilitációt.”

Az örmény válogatott a dánoktól elszenvedett idegenbeli 1-0-s vereséggel rajtolt az E csoportban, így a hatos utolsó helyén áll. A Manchester United hét fordulót követően hatodik a Premier League-ben, hátránya öt pont a listavezető Manchester City mögött.

Olvasói sztorik