Nemzetközi foci

A játékvezető beismerte a hibáját, Balotelli játszhat a Lyon ellen

Olivier Thual játékvezető utólag visszavonja ítéletét, az olasz csatárt csütörtökön felmenthetik.

Mint ismert, az előző hétvégén a francia bajnokság nyolcadik fordulójában a Nice 2-1-re legyőzte otthon a Lorient-t. A mérkőzés hajrája eseménydúsan telt, a hazaiak támadója, Mario Balotelli a 86. percben megszerezte csapata második gólját, majd öt perc alatt összeszedett két sárga lapot, így kiállították.

Az olasz csatár az első figyelmeztetését mezlevételért kapta, a másodikat pedig azután, hogy homloka összeérintkezett az ellenfelének a homlokával. A nizzaiak ezt nehezményezték, egyenesen botrányosnak minősítették a játékvezető ítéletét, hiszen szerintük semmilyen mozdulatot nem tett Balotelli, csupán közel hajolt a vendég focistához.

A francia játékvezetők technikai igazgatója, Pascal Garibian elmondása szerint, a mérkőzés sípmestere, Olivier Thual a felvételeket látva meggondolta magát, belátta, hogy hibázott és visszavonta a második sárga lapot – írja az ESPN.

A Ligue 1 fegyelmi bizottsága csütörtökön ülésezik, ahol Thual a tagok előtt hivatalosan is elismeri hibáját, így valószínűleg nem tiltják el Balotellit. A Nice-nél duplán is örülhetnek ennek a hírnek, hiszen a válogatott szünet után a csapat derbit játszik, hazai pályán fogadja a Lyon együttesét, amely ellen nagy szükség lesz a gólvágóra.

Olvasói sztorik