Nemzetközi foci

Újabb gyenge MU-produkció, csupán egy pont a Stoke ellen – VIDEÓ

Több helyzetet alakított ki a Manchester, de ez is kevés volt ezúttal.

Egy nagyon unalmas mérkőzésen gyenge játékkal sikerült megnyerni a mérkőzést a Zorja Luhanszk ellen a hétközi EL-találkozón a Manchester Unitednek Zlatan Ibrahimovic góljával. Gondolhatták ekkor az MU drukkerei, hogy a csapatuk valószínűleg már a hétvégi bajnokira is tartalékol egy kicsit, és majd vasárnap a Stoke ellen jobb játékot mutatnak a fiúk. Tévedett, aki erre számított.

A United kezdőjében ismét helyet kapott Zlatan Ibrahimovic és Paul Pogba, a svéd csatár mögött Rashford, Mata és Lingard segítette a támadásokat. Az első játékrész hazai fölényt hozott, de túl sokszor nem izgulhattak a hazai nézők a Stoke kapuja előtt. Pogba a 16. percben hibázott nagy helyzetben, majd tíz perccel később Jesse Lingard bal alsó sarokba tartó lövését védte a Stoke kapusa, Lee Grant. Gól nem született az első játékrészben, a félidőben azonban nem változtatott a Manchesteren José Mourinho.

Fordulás után kissé nehézkesen indult be a hazai gépezet, kisebb lehetőségeken kívül nem tudtak veszélyes szituációkat kialakítani, így a 67. percben kettőt is cserélt az MU portugál menedzsere, érkezett Rooney és Martial is. Két perccel később pedig a francia támadó meghálálta a bizalmat, és megszerezte a vezetést a Unitednek, miután gyönyörű csavarása a bal felsőben kötött ki. A Stoke kettős cseréje után öt perccel azonban jött a válasz, De Gea oldalra ütött ki egy közepesen erősen meglőtt labdát, ami egy vendég játékos elé került, az ismétlés még a kapufán kötött ki, az újabb kipattanót azonban már Joe Allen a kapu torkából belőtte, 1-1. Ezután magasabb fokozatra kapcsoltak a “Vörös Ördögök”, úgy játszottak, ahogy előtte talán az egész meccsen kellett volna. Ibrahimovic szemfüles lövését bravúrral védte Lee Grant, Pogba kísérlete pedig a kapufán csattant. Hiába nyomták meg Rooneyék a hosszabbítás perceit, be kellett érniük egy ponttal a lefújás után.

https://www.youtube.com/watch?v=aueIShOQoaM

https://www.youtube.com/watch?v=24JIqIirtBE

Premier League 7. forduló

Pénteken játszották:

Everton-Crystal Palace 1-1 (1-0)


Szombaton játszották

Swansea-Liverpool 1-2 (0-1)

Hull City-Chelsea 0-2 (0-0)

Sunderland-West Bromwich 1-1 (0-1)

Watford-Bournemouth 2-2 (0-1)

West Ham-Middlesbrough 1-1 (0-0)

Vasárnapi program:

Manchester United-Stoke 1-0 (0-0)

15.15 Leicester-Southampton

15.15 Tottenham-Manchester City

17.30 Burnley-Arsenal

Olvasói sztorik