Nemzetközi foci

Ez most nagyon nem megy a Realnak, az Eibarral sem bírt – VIDEÓ

Csupán döntetlenre futotta hazai pályán Cristiano Ronaldóéknak.

Két bajnoki és egy BL-döntetlen után fogadta az élen álló Real Madrid a nyolcadik Eibart a spanyol LaLiga hetedik fordulójában. Luka Modric, Casemiro és Marcelo nélkül volt kénytelen felállni a királyi gárda, mivel az említett focisták sérülés miatt nem kerültek a keretbe. A Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo trió azonban Zinedine Zidane vezetőedző rendelkezésére állt, így ez valamelyest megnyugtathatta a Real híveit.

Gyorsan jött az első gól, de nagy meglepetésre nem a hazaiak jegyezhették fel, hanem Fran Rico, a vendégek középpályása. Egy jobb oldalról érkező beadás után teljesen eltolódott a Real védelme, így üresen maradt középen Rico, és a kapu bal alsó sarkába fejelt.

A válasz azonban nem váratott sokat magára, hét percre rá Cristiano Ronaldo pazar beadását szintén fejjel juttatta a hálóba Gareth Bale a kapu torkából, ezzel lett 1-1.

A gól után Lejeune lövésénél kellett résen lennie Navasnak, majd pedig Cristiano Ronaldo jobb alsó felé tartó próbálkozását hárította Riesgo, így döntetlennel mehettek félidőre a csapatok.

A szünetben Zidane kettőt is cserélt, Benzema és Varane az öltözőben maradt, helyettük Morata és Nacho kapott lehetőséget. Az Eibar folytatta ugyanazt a bátor játékot, és a fordulás utáni első hét percben irányította is a találkozót, ekkor többnyire a Real térfelén zajlottak az események. Az első negyedóra után kezdett éledezni a hazai gárda, Bale fejesénél már nagy bravúrt kellett Riesgónak bemutatnia, hogy ne változzon az állás. Kilenc perccel később Ronaldo is kihagyott egy helyzetet, összességében elmondható, hogy ez nem a portugál világklasszis napja volt, mint ahogyan az egész Real sem játszott úgy, ahogyan tudnak. Átütőerő nélkül próbálkoztak támadásban, de igazi veszélyt az utolsó húsz percben nem tudtak kialakítani, ziccer nélkül hozta le támadásban ennek a játékrésznek a második felét a Real Madrid, így az Eibar megérdemelten csent el egy pontot a Santiago Bernabeu stadionból.

Olvasói sztorik