Nemzetközi foci

Elképesztő! Két tizenegyest védett Diego Alves, de így is nyert az Atlético – VIDEÓK

Gabi és Griezmann sem tudott túljárni a Valencia kapusának eszén tizenegyesből, ám akcióból kétszer is eredményes volt az Atléti.

Pako Ayestarán menesztése után tegnap hivatalossá vált, hogy Cesare Prandelli lesz a “denevérek” új vezetőedzője, ám a mai napon még ideiglenesen Voro irányította a Valenciát az Atlético Madrid elleni hazai spanyol bajnoki mérkőzésen.

Jó iramú összecsapást láthattak a nézők már az első játékrészben is, de sem Saúl Niguez, sem Antoine Griezmann nem tudta bevenni Diego Alves kapuját az első félórában. A francia támadó aztán a 44. percben óriási lehetőséget kapott a gólszerzésre, habár ez nem feltétlenül igaz abban az esetben, amikor Diego Alves áll egy játékossal szemben a tizenegyesrúgásnál. Amint arról előző héten beszámoltunk, a 31 éves portás új rekordot állított fel a spanyol bajnokság történetében a Leganés elleni meccsen, az volt a tizenhetedik hárított tizenegyese, a 37 kísérlet közül. A félidő lefújása előtt egy perccel azonban Griezmannak is “összement a kapu amikor a labda mögé állt”, és kihagyta a büntetőt.

A második játékrészben is többnyire az Atléti irányított, előbb Santi Mina, majd Fernando Torres is betalálhatott volna, de kimaradtak a helyzetek. Nem úgy a 63. percben, amikor Gameiro passzolt vissza Griezmannak szinte az alapvonalról a kapu közelében, a francia pedig ezúttal nem hibázott, a bal alsó sarokba vágta a labdát, 0-1. Itt még azonban korántsem volt vége a meccsnek. Hat perccel később újabb büntetőhöz jutottak a madridiak, a labda mögé ezúttal Gabi állt, és nem nagy meglepetésre ő is kihagyta a pontrúgást. Egészen elképesztő módon Diego Alves ezt is kivédte, így már 39 próbálkozásból 19-et hárított spanyol karrierje során.

Griezmann gólja után jött a szokásos tizenegyes-védés Diego Alvestől

A 89. percben Mangala egyenlíthetett volna, de a másik portás, Oblak is parádézott, és nagy bravúrral mentett. A hazai gól helyett a végén jött egy újabb vendég találat, Gameiro 93. percben szerzett góljával pedig 2-0-ra megnyerte az Atlético a meccset.

Spanyol bajnokság, 7. forduló

Pénteken játszották:

Real Sociedad-Betis 1-0 (0-0)

Szombaton játszották:

Granada-Leganés 0-1 (0-0)

Sevilla-Alavés 2-1 (0-0)

Osasuna-Las Palmas 2-2 (2-0)

Deportivo-Sporting Gijón 2-1 (1-0)

Vasárnapi program:

Valencia-Atlético Madrid 0-2 (0-0)

16.15 Real Madrid-Eibar

18.30 Espanyol-Villarreal

18.30 Málaga-Athletic Bilbao

20.45 Celta Vigo-Barcelona

Olvasói sztorik