Nemzetközi foci

Későn ébredt a Barca, így kikapott a hétgólos meccsen – VIDEÓ

Az első félidőt 3-0-ra nyerte a Celta az ekkor még alvó katalánok ellen, a vége azonban így is szoros lett.

Óriási meglepetésre vasárnap délután a Real Madrid csak 1-1-es döntetlent ért el otthon az Eibar ellen a spanyol bajnokság hetedik fordulójában, így a Barcelona azzal a tudattal léphetett pályára a Celta Vigo vendégeként, hogy egy győzelemmel a tabella élére ugorhat.

Továbbra is a sérült Messi nélkül, de Suárezzel és Neymarral a fedélzeten kezdett a gránátvörös-kék csapat, amely szinte hihetetlen módon már az első játékrész végére háromgólos hátrányba került. A 22. percben Iago Aspas remekül ugratta ki a jobb szélen beinduló Sistót, aki higgadtan gurított Ter Stegen mellett a kapu jobb oldalába.

Kilenc perccel később már nem előkészítő, hanem befejező szerepben láthattuk Iago Aspast, a támadó egyedül vihette rá két vendég védőre a labdát egy kontrát követően, és mivel nem támadták meg, egészen a tizenhatos vonaláig mehetett zavartalanul, ahonnan már vállalkozott egyet, lövése pedig a bal alsóban kötött ki.

Ezzel még nem volt vége a barcelonai rémálomnak, két perccel ezután egy jobb oldalról érkező beadásnál akarta Mathieu megakadályozni, hogy a labda eljusson a címzetthez, de becsúszása nem járt sikerrel, a saját kapujába talált, ezzel a 33. percben már 3-0-ra vezetett a Celta Vigo, őrület!

A katalánok legutóbb kilenc évvel ezelőtt, 2007 októberében – a Villarreal együttesétől – kaptak három gólt bajnoki meccsen az első félidőben. Ugyancsak a Villarreal lőtt legutóbb – 2001 áprilisában – ilyen rövid időn belül három gólt a Barcelonának az élvonalban.

A szünet után pályára lépett Andrés Iniesta a 600. tétmérkőzését játszotta a katalán klub színeiben – ebből 393 bajnokit. Az örökranglistán csak Xavi Hernández áll előtte (767/505).

A 32 éves középpályás pedig tizenhárom perc elteltével rögtön kiosztott egy gólpasszt, miután egy kis szögletet követően Piqué fejét találta meg középen, a védő pedig a hálóba csúsztatott, 3-1.

Belekezdtek a vendégek a szünet után, hiszen mely más csapat tudna felállni három minuszból, ha nem a katalán. Piqué fejese után néhány perccel még közelebb került a Barca az egyenlítéshez, Neymar értékesítette az André Gomes felrúgásáért járó büntetőt, 2-3.

Lélektanilag előnybe kerülhettek ezzel a góllal Suárezék, és még 26 perc volt hátra a végéig. A 77. minutumban viszont a vendégek hálóőre, Ter Stegen óriási egyéni hibájából ismét kettőre növelte a különbséget a Celta. A német kapus sokáig pepecselt a labdával, közel került hozzá Pablo Hernández, és a kirúgásával fejbe találta a hazai támadót, a játékszer pedig a kapufáról a gólvonal mögé pattant, 4-2.

A német hálóőr második alkalommal kapott négy gólt a Barca színeiben, ez először tavaly fordult elő, éppen a Celta Vigo otthonában (4-1).

Az ötperces hosszabbításra azonban még így is maradtak izgalmak, Gerard Piqué duplázásának köszönhetően, aki első ízben duplázott a Barcelonában. A ráadásban még Neymar, vagy akár Piqué is egyenlíthetett volna, de nem sikerült begyötörni a negyediket, így a Real mellett a másik nagyágyú is pontokat bukott a hetedik fordulóban.

A Celta Vigo 4-3-as győzelme azt jelenti, hogy Eduardo Berizzo az első olyan edző, aki három bajnoki meccsen is le tudta győzni a Luis Enrique által irányított Barcelonát.

A katalánok legutóbb 2009 márciusában veszítettek el olyan meccset, amelyen legalább három gólt szereztek. Akkor az Atlético Madrid otthonából távoztak 4-3-as kudarccal.

LaLiga, 7. forduló

Valencia – Atlético Madrid 0-2 (0-0)

Real Madrid – Eibar 1-1 (1-1)

Espanyol–Villarreal 0-0

Málaga – Athletic Bilbao 2-1 (1-0)

Celta Vigo – Barcelona 4-3 (3-0)

Szombaton játszották:

Granada–Leganés 0-1 (0-0)

Sevilla–Alavés 2-1 (0-0)

Osasuna – Las Palmas 2-2 (2-0)

Deportivo – Sporting Gijón 2-1 (1-0)

Pénteken játszották:

Real Sociedad – Betis 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik