Nemzetközi foci

Eltiltásra számíthat a kirúgott angol kapitány

Sam Allardyce számára továbbra sem ért véget a rendkívül kínos korrupciós ügy.

Martin Glenn, az angol szövetség (FA) vezérigazgatója szerint Sam Allardyce büntetésre számíthat a korrupciós botrányban tett kijelentései miatt.

A The Daily Telegraph című napilap által titkos felvételek segítségével lebuktatottedzőt kedden menesztették, mert magukat üzletembereknek kiadó újságíróknak azt mondta, hogy hajlandó segíteni az átigazolási szabályok kijátszásában.

A szövetség vezetője kijelentette, hogy megvárják a teljes átiratot az újságtól, és annak tanulmányozása során eldöntik, tegyenek-e további lépéseket. Glenn hozzátette: reálisnak tartja, hogy megbüntessék Allardyce-t, ha az érdemi bizonyítékok egyértelműek lesznek, hiszen a tréner a szövetség alkalmazottja volt, amikor a beszélgetést rögzítették. Szó lehet pénzbüntetésről és eltiltásról is.

A The Telegraph egyébként az egész nyomozásának anyagát – amely az angol labdarúgást átszövő korrupciót bizonyítja – átadja majd a rendőrségnek.

A 67 nap után menesztett kapitányról Glenn azt mondta: nem volt könnyű döntés elengedni őt, mert szakmai szempontból igazán jó választás volt.

„Az ösztönöm azt súgta, hogy keressünk neki egy másik munkát, de ahogy az események kibontakoztak, és a részletek napvilágot láttak, rájöttünk, hogy nem köthetünk kompromisszumot.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik