Nemzetközi foci

Először lehet válogatott az AC Milan védője

Giampiero Ventura kihirdette az olasz válogatott keretét.

Az olasz válogatott az izraeli csapat 3-1-es legyőzésével kezdte szereplését a világbajnoki selejtezősorozatban, a következő feladat pedig Spanyolország lesz Torinóban, majd Macedónia idegenben.

A játékosok vasárnap és hétfőn érkeznek meg az edzőtáborba, a névsorukat pedig szombaton hozta nyilvánosságra a szövetség.

Ott van a keretben a 25 éves Nicola Sansone, akinek kiválóan indult a pályafutása, a Villarreal színeiben hat bajnoki meccsen négy gólt szerzett, de aztán némileg megtört a lendülete, nem csoda, hogy lemaradt a nyári, franciaországi Európa-bajnokságról.

Miután a Manchester United játékosa, Matteo Darmian visszatért a sérülése után, ismét meghívót kapott. Az AC Milan védője, Alessio Romagnoli pedig első alkalommal lehet felnőtt válogatott.

Andrea Belotti is felépült a sérüléséből, a Torino színeiben remekül teljesít, ezért a beválogatása nem meglepetés, ahogyan Domenico Criscito is jó formában futballozik a szentpétervári Zenit együttesében. A kontinenstornán emlékezetesen nagyon hibázó Simone Zaza (West Ham United) és a mellőzött Mario Balotelli (OGC Nice) nem szerepel a keretben.

Az olasz válogatott kerete:

Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluigi Donnarumma (Milan), Mattia Perin (Genoa)

Védők: Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Angelo Ogbonna (West Ham), Alessio Romagnoli (Milan)

Középpályások: Federico Bernardeschi (Fiorentina), Giacomo Bonaventura (AC Milan), Antonio Candreva (Internazionale), Domenico Criscito (Zenit), Matteo Darmian (Manchester United), Daniele De Rossi (AS Roma), Mattia De Sciglio (AC Milan), Alessandro Florenzi (AS Roma), Riccardo Montolivo (AC Milan), Marco Parolo (Lazio), Marco Verratti (Paris Saint-Germain)

Támadók: Andrea Belotti (Torino), Eder Citadin Martins (Internazionale), Manolo Gabbiadini (Napoli), Ciro Immobile (Lazio), Graziano Pellè (Shandong Luneng), Nicola Sansone (Villarreal)

Olvasói sztorik