Nemzetközi foci

Courtois lett a Premier League legrosszabb kapusa?

Két éve még Európa egyik legjobb hálóőreként emlegették.

A számok nem hazudnak: hiába tartják kiemelkedő tehetségnek, a Chelsea és a belga labdarúgó-válogatott kapusa, Thibaut Courtois jelenleg az angol élvonal legrosszabb kapusa.

A fociban persze nem lehet mindent a statisztikákra alapozni, de a fontos adatokat figyelmen kívül hagyni sem érdemes, hiszen bizonyos szempontból árulkodó lehet egy-egy csapat teljesítményét illetően. Így van ez a Chelsea esetében is, a remekül rajtoló londoniak a Swansea elleni 2-2-es döntetlen után kisebb hullámvölgybe kerültek: a Liverpool elleni 2-1-es vereség után az Arsenal otthonában 3-0-ra kapott ki Conte legénysége.

Az első három fordulóban csupán két gólt kapó Courtois formája jól láthatóan nagyon megromlott a legutóbbi három bajnokin, melyek során hétszer rezdült meg a hálója. Azon kapusok közül, akik négy vagy több mérkőzésen vettek részt az idei szezonban, Courtois áll a legrosszabb rátával a kapura érkező lövések hárításának tekintetében: 17 lövésből mindössze nyolcat tudott hárítani, miközben kilenc gólt kapott. A 47%-os mutató egyértelműen a legrosszabb az idei angol bajnokságban.

Pedig a belga válogatott kapus 2013-ban és 2014-ben is számos sikert ért el: az Atlético Madrid színeiben a spanyol bajnokság legjobb kapusává választották, valamint tagja volt a Bajnokok Ligája Év csapatának is. Egy évvel később, a Chelsea együttesében azonnal első számú kapussá vált és oroszlánrészt vállalt a csapat bajnoki címében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik