Nemzetközi foci

Contét nem lepte meg, hogy a Chelsea küszködik

Az olasz menedzser szerint a borzalmas előző szezon miatt döcög a szekerük ősszel is.

A Chelsea a közelmúltban Arsenaltól 3-0-ra, a Liverpooltól 2-1-re kikapott, a Swansea Cityvel pedig 2-2-t játszott, vagyis három mérkőzés óta nyeretlen.

A nyáron érkezett Antonio Conte vezetőedző közölte: számára mindez nem okozott meglepetést, hiszen kiábrándító volt a csapat előző idénye, amelynek lezárásaként csupán a tizedik helyet tudta megszerezni a bajnokságban.

„Nem vagyok meglepve, mert az edzőváltás általában azt jelenti, hogy valami probléma van. Amikor valaki azért érkezik, hogy megoldja ezeket a problémákat, akkor tudja, hogy ilyen helyzettel is szembe kell néznie. Boldog lehet az, aminek sikerül gyorsan megoldania, néha viszont időre van szükség. Fontos megérteni, hogy sok problémát kell rendeznünk, de eddig még sosem voltam könnyű helyzetben az életemben” – nyilatkozta a 47 éves Antonio Conte az újonc Hull City elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón.

Sokan úgy vélik, hogy a Chelsea problémáinak gyökereit a védelem gyengélkedésében kell keresni, hiszen az előző négy meccsükön mindig két vagy több gólt kaptak. A szurkolók a Liverpool elleni meccs szünetében hangosan kifejezték ellenérzésüket kedvenceik produkciójával kapcsolatban, de Conte úgy fogalmazott, hogy neki és a játékosainak ugyanazok az elvárásai, mint az igényes rajongótáboruknak.

„Elvárás, hogy javuljunk az előző szezonhoz képest. Az elvárás tőlem származik, nem csak a klubvezetéstől vagy a rajongóktól. Játékosként és edzőként is tapasztaltam, hogy nagyon keményen kell dolgozni, hogy megtaláljuk a helyes utat. Ez nem lesz könnyű. Ez normális, de én nyugodt vagyok, mert olyan játékosokból álló csapatom van, akik szeretnek dolgozni, és megfelelő a szellemiségük” – közölte Conte.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik