Nemzetközi foci

Újra nyertek Dárdaiék, csak ikszelt a Bayern

A Leverkusen kisebb meglepetésre simán elintézte a Dortmundot.

Az eddigi öt bajnoki mérkőzésén százszázalékos Bayern München a szintén veretlen Köln csapatát fogadta a Bundesliga hatodik fordulójában szombat délután. A címvédő bajorok hiába voltak óriási fölényben, a kapu előtt nagyon határozatlanok voltak, ezt bizonyítja hogy 25 lövési kísérletükből mindössze három tartott kapura. Ennek ellenére az első játékrész végén magukhoz ragadták a vezetést a védekező stílusú játékos létére az idényben már ötödik találatát szerző Kimmich révén, de a második félidő közepén Modeste egy akrobatikus góllal egyenlített, így a Bayern elhullajtotta első pontjait a Bundesliga idei kiírásában.

A szezont remekül kezdő, de az elmúlt két mérkőzésen kicsit lelassító Hertha visszatalált a győzelem ösvényére, Dárdai Pál fiai a Hamburgot gyűrték le 2-0-ra Ibisevic duplájával – a bosnyák csatár egy lesipuskás találat után büntetőből volt eredményes.

A játéknap rangadóján a Leverkusen kisebb meglepetésre 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot: Calhanoglu szögletéből Mehmedi már a 10. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, és hiába volt sokkal többet a labda a sárga-feketéknél, a Leverkusennek a folytatásban is több lehetősége akadt. Végül a fiatal török újabb gólpasszt adva Chicarito elé tálalt remek ütemben egy kontra végén, a mexikói csatár pedig eldöntötte a mérkőzést a 79. percben.

A Bundesligában pályára lépő légiósaink teljesítményéről ide kattintva olvashat bővebben!

Bundesliga 6. forduló:

Bayern München – Köln 1-1

Darmstadt – Werder Bremen 2-2

Freiburg – Frankfurt 1-0

Hertha BSC – Hamburger SV 2-0

Ingolstadt – Hoffenheim 1-2

Leverkusen – Borussia Dortmund 2-0

Pénteken játszották:

RB Leipzig – Augsburg 2-1

További program:

vasárnap 15.30 Wolfsburg – Mainz

vasárnap 17.30 Schalke 04 – Mönchengladbach

Olvasói sztorik