Nemzetközi foci

Rasszizmus a BL-ben? Az UEFA nem indít eljárást – VIDEÓ

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem indít eljárást az FK Rosztov és a PSV Eindhoven szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésén történt banándobálás miatt.

A hasonló esetek vizsgálatára szakosodott FARE (Football Against Racism in Europe, Futball a rasszizmus ellen Európában) csütörtökön hívta fel az UEFA figyelmét, hogy a 2-2-es döntetlennel végződött csoportmeccs első félidejében a hazai drukkerek banánt dobtak a pályára, amelyet csak negyedórával később távolítottak el onnan a rendezők. A holland együttesben három színes bőrű futballista – Nicolas Isimat-Mirin, Jetro Willems és Luciano Narsingh – volt a pályán.

AZ UEFA pénteken közleményben jelezte, hogy nem indított fegyelmi eljárást az eset kapcsán. A Rosztovot – amelynek stadionja a 2018-as oroszországi világbajnokság egyik helyszíne lesz – már büntette ebben a szezonban szektorbezárással az európai szövetség a Bayern München elleni első fordulós mérkőzésen, mert drukkerei rasszista viselkedést tanúsítottak az Ajax elleni BL-selejtezőn.

https://www.youtube.com/watch?v=yAhSyr-B58s

Olvasói sztorik