Nemzetközi foci

Felajánlotta veséjét egy magyar nő a horvát válogatott játékosnak

Ivan Klasnic harmadik műtétje elé néz.

Kapcsolódó cikkek

A 78 éves özvegyasszony, Heim Ferencné szíve aranyból van. Az újabb szervátültetés elé néző korábbi 41-szeres horvát válogatott csatár, Ivan Klasnic kaphatja meg a magyar néni egyik veséjét. Ilonka a 2002-ben, 25 évesen elhunyt fia hiányát egyszerűen képtelen megemészteni, ezért úgy gondolta, szívesen segít a bajba jutott focistán – írja a Bors.

– Szép férfi volt Krisztián bronzbarna hajjal, csakhogy egy hibásan kezelt foga miatt elrákosodott az ínye, és a betegség elvitte – mesélte mély fájdalommal a hangjában a nagylelkű hölgy. Az egykor a Fradiban atletizáló Ilonka önfeláldozása ritkaságszámba megy, és hihetetlenül példa értékű.

– Üzenem Ivannak, tökéletesen egészséges vagyok, közel a nyolcvanhoz csak egyszer voltam kórházban szédülés miatt, azt is Krisztián halála idézte elő… – mondta az asszony, aki semmilyen anyagi ellenszolgáltatást nem vár el a 36 esztendős egykori Bundesliga-gólvágótól, ha az igényt tart a ve­séjére.

Klasnic vakbelét 2006 novemberében eltávolították, és akkori komplikációi következtében új vesére volt szüksége. Az édesanyjától megkapta, ám azt a szervezete kilökte magából. 2007 márciusában édesapja veséje következett, de az sem segített hosszú távon. Most a harmadik műtétje elé néz, és amíg donort lel, heti háromszor, alkalmanként ötórás vérmosásra van szüksége.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik