Nemzetközi foci

Paolo Rossi szerint csak a Napoli lehet a Juventus kihívója

Az 1982-es vb gólkirálya dicsérte a Higuaínt elveszítő nápolyiakat.

Óriási veszteség érte a nyáron a Napolit, amely elveszítette fő gólfelelősét, az argentin Gonzalo Higuaínt. A Serie A történetében egy szezon alatt legtöbb gólt elérő csatár éppen a fő rivális Juventushoz távozott csillagászati összegért, de Paolo Rossi, az olasz válogatott legendája szerint még így is a dél-olaszországiak a torinóiak legfőbb vetélytársai.

Hat meccs után mindössze egyetlen pont ugyanis a “zebrák” előnye Maradona volt csapata előtt, amely egyáltalán nem nevezhető megnyugtatónak.

– A Napoli az egyetlen csapat, amely versenyre kelhet a Juvéval. Jó futballt játszanak, úgyhogy gratulálok Sarrinak, aki remek edző – fogalmazott az 1982-es vb hőse, majd két másik csapatot is kiemelt.

– A Sassuolo hihetetlen történet, bizonyíték arra, hogy egy tökéletesen szervezett klubbal egy 50 ezer lakosú városban magas szintre is eljuthatsz. Jól használják az erőforrásaik és ezt a csapat is érzi. Hasonló a Chievo, amely szintén egy jól menedzselt klub a kisebb szurkolói bázisuk ellenére is – nyilatkozta Rossi.

Olvasói sztorik