Nemzetközi foci

Telefonon menesztették az edzőt, aki kiutálta Stiebert

Az újabb vereség után felmondtak a Hamburg szakvezetőjének.

Már nem Bruno Labbadia a német élvonalban szereplő Hamburger SV vezetőedzője, miután telefonon közölték vele a menesztését.

Az 50 éves tréner utolsó meccse a szombati, Bayern München elleni bajnoki volt, amit a HSV 1-0-ra veszített el.

A klubvezetés részéről Dietmar Beiersdorfer elmondta: szükségesnek tartották a változtatást az edzői poszton, hogy a kiábrándító szezonkezdet után fordulat álljon be a csapat életében, annak fejlődése ugyanis nem felel meg a követelményeknek.

Labbadia tavaly áprilisban lett második alkalommal a Hamburg edzője, ez az időszaka tehát mindössze 18 hónapig tartott. Először 2009 júliusa és 2010 áprilisa között a HSV trénere. A legnagyobb eredménye, hogy tavaly tavasszal a drámai csatát hozó, Karlsruhe elleni osztályozón benntartotta a csapatot az élvonalban.

Stieber Zoltán abban az idényben alapembernek számított, a bennmaradásban fontos szerepelt vállalt, később mégis kegyvesztetté vált.

Beiersdorfer hozzátette: felejthetetlen, amit Labbadia elért az együttessel azokban a nagyon nehéz időkben.

A HSV a mostani idényben sorozatban négy bajnoki mérkőzést veszített, ilyen Labbadia vezetésével korábban még nem fordul elő. Ez a hamburgiak leggyengébb rajtja az elmúlt öt évben. A csapat az idei naptári évben eddig 22 meccsen csak 20 pontot gyűjtött.

A Bayern elleni vereség után a szurkolók megtapsolták az edzőt, aki elmondta: csodálatos érzés, hogy elismerik a munkáját, de felelősnek érzi magát, hogy csak egy pontjuk van öt forduló után.

Olvasói sztorik