Nemzetközi foci

Ismét Griezmann volt az Atlético megmentője – VIDEÓ

Minimális különbségű győzelmet arattak Simeone játékosai.

Azzal a tudattal léphetett a pályára az Atlético Madrid a Deportivo elleni hazai bajnoki meccsen, hogy egy esetleges győzelem esetén a tabella harmadik helyére kapaszkodhat fel, két pontra megközelítve az első helyen tanyázó Real Madridot.

Griezmann mellett a Barcelona elleni derbin gólt szerző Correa rohamozta a Depor kapuját, Fernando Torres ezúttal csak a kispadon kezdte a meccset, és ott is fejezte be.

Az első játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott, igaz a nagyobb helyzetei ekkor is a hazaiaknak voltak. Griezmann már a 21. percben betalálhatott volna, de közeli lövése ekkor még nem talált kaput. Négy perccel később Filipe Luis csapott le egy kipattanóra, de az ismétlést bravúrral hárította Lux. Az első félidő lefújása előtt, a hosszabbítás második percében nagy esélyt kapott az Atléti, a vendégek középpályása, Fajr ugyanis megkapta a második sárgáját, így hamarabb érhetett be az öltözőbe a szünet előtt, bár ennek valószínűleg nem örült. Harminchat perc alatt már két kényszerű cserét végrehajtott a hazaiak vezetőedzője, Diego Simeone, majd az 56. percben kihasználta a harmadik cseréjét is, Gameiro érkezett Carrasco helyére.

A második játékrészben már nagyobbnál nagyobb helyzeteket dolgozott ki a hazai gárda, Correa, Carrasco is már majdnem a kapuba talált, Griezmann találatát pedig érvénytelenítették. A 70. percben azonban már szabályos körülmények között talált be a francia gólvágó, ezzel pedig meg is nyerte az Atlético a meccset, a három pontjának köszönhetően pedig a dobogó legalsó fokán várhatja a következő kört.

Primera División, 6. forduló:

Vasárnapi mérkőzések:

Atlético Madrid – Deportivo La Coruna 1-0 (0-0)

Leganés – Valencia 1-2 (1-1)

Villarreal – Osasuna 3-1 (3-1)

Espanyol – Celta Vigo 0-2 (0-0)

Hétfőn játsszák:

Alavés – Granada 20.45

Szombaton játszották:

Las Palmas – Real Madrid 2-2 (1-1)

Athletic Bilbao – Sevilla 3-1 (1-0)

Sporting Gijón – FC Barcelona 0-5 (0-2)

Eibar – Real Sociedad 2-0 (0-0)

Pénteken játszották:

Real Betis – Málaga 1-0 (1-0)

Olvasói sztorik